Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Tribunalul Caraș-Severin a decis ca legislativul caransebeșean poate funcționa în următorii patru ani cu un om în minus, după ce a invalidat azi mandatul de consilier local al independentului Traian Pleșa!

Acesta fusese reclamat de mai noul liberal Corneliu Hrimiuc, că nu și-a depus un document privind cheltuilelile de campanie, deși Pleșa a dat o declarație pe propria răspundere că nu a avut astfel de cheltuieli. O judecătoare de la Tribunalul Caraș-Severin a fost însă de altă părere și a considerat că un legislativ poate funcționa și cu un număr par de membri, 18 în cazul de față, față de 19 cât ar trebui să aibă Caransebeșul, conform numărului de locuitori.

„Dispune invalidarea mandatului de consilier local candidat independent al domnului Pleșa Traian. Respinge solicitarea apelantului privind redistribuirea mandatelor de consilieri locali.”, se precizează în minuta sentinței de azi.

Astăzi, la ora 15.30 a avut loc ședința în care primarul Felix Borcean și noii aleși locali au depus jurământul. Din păcate, spre deziluzia celor aproape 700 de oameni care au votat un independent, fără Traian Pleșa… subiect asupra căruia vom reveni!

JCS-R.M.

Adaugă comentariu