Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Memorialul „Iosif Măzăran” a fost un succes și în acest an, aproximativ 250 de sportivi alergând pentru premiile puse în joc de organizatori! Această competiție organizată în memoria fostului mare antrenor a devenit una tradițională, deja la a V-a ediție, iar nivelul a fost unul ridicat, având în vedere că au participat atleți medaliați la campionatele naționale!

„Am fost bucuros să văd atâția copii pe stadionul de atletism. Ne-am dori să avem cel puțin patru sau cinci competiții de acest nivel în fiecare an. La acest eveniment au participat aproximativ 250 de sportivi, care provin de la 23 de cluburi din toată țara. Pe lângă grupările din Banat și din zona de vest, au concurat și sportivi din Drobeta-Turnu Severin, București și Câmpulung Muscel. Deci a fost un concurs de nivel național. Putem să spunem că am avut participanți care la edițiile trecute ale Naționalelor de copii sau juniori au luat medalii sau chiar au devenit campioni naționali. Suntem bucuroși că atragem tot mai mulți sportive cu această competiție. Sunt sigur că această competiție tradițională va deveni de la an la an tot mai valoroasă.”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran, fiul lui Iosif Măzăran.

„Ne-am bucurat de un număr foarte mare de concurenți. Reamintesc că această competiție, Memorialul Iosif Măzăran, este deja una de tradiție, existând patru ediții anterioare. Aceasta a fost cea de-a cincea. Inițial s-au organizat sub formă de cupă, iar de trei ediții se organizează sub formă de memorial. Viitorul atletismului este extraordinar de bun, din punctul meu de vedere. Rezultatele confirmă ceea ce spun. De la probele de viteză până la cele de marș, avem medalii de la nivel de copii până la seniori. Performanțele sunt atât naționale, cât și internaționale. Ediția de anul acesta a memorialului a fost organizată de Asociația Județeană de Atletism, Consiliul Județean Caraș-Severin, Direcția de Sport Caraș-Severin, precum și toate cluburile membre ale asociației noastre. Le-am oferit la final sportivilor câte un tricou și câte un recipient pentru hidratare. Primii șase la fiecare categorie au primit diplome, iar primii trei au fost recompensați și cu medalii.”, a declarat Irinel Dumitru, președintele Asociației Județene de Atletism Caraș-Severin.

„Am venit de la Caransebeș cu aproximativ 25 de copii. Obiectivele au fost de a ne testa atleții. Timpii ne-au ajutat să ne formăm o idee, pentru că noi, practic, am început pregătirea pentru sezonul de anul viitor. Profesorul Iosif Măzăran a meritat acest omagiu, cel puțin din partea atletismului cărășean. Ar merita omagiat de toate sporturile din Banat, pentru că este unul dintre promotorii marșului în România. Din fericire, Tavi, fiul lui, a preluat ștafeta și continuă la nivel foarte ridicat această probă grea a atletismului.”, a declarat antrenorul emerit Cristian Dragomir, de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu