Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reprezentanții administrației locale au anunțat planuri ambițioase pentru extinderea rețelei de bike-sharing în microraioanele orașului, ca parte a unui proiect mai amplu de modernizare a infrastructurii urbane!

Stațiile de biciclete vor fi amplasate atât pe bulevarde, cât și pe străzi mai mici, inclusiv în interiorul microraioanelor, în special în zonele frecventate de tineri, precum școlile. Astfel, copiii vor putea utiliza bicicletele pentru a se deplasa mai rapid la școală.

În plus, administrația intenționează să revizuiască sensurile de circulație în zonele cu trafic intens, implementând sensuri unice pentru a fluidiza traficul și a facilita accesul bicicletelor și al pietonilor. Vor fi create spații sigure pentru bicicliști și se vor introduce măsuri care să limiteze accesul autoturismelor în anumite părți ale microraioanelor.

Lucrările de modernizare vor începe în 2026, iar durata acestora este estimată la 24 de luni, cu finalizarea întregului proiect într-un termen de 36 de luni. În perioada imediat următoare, se va desfășura evaluarea proiectului și semnarea contractelor, urmând licitația pentru execuția lucrărilor.

JCS-Denis Dutca

2 Comentarii

  1. Ex-Tinctor Reply

    …si isi freaca mainile de bucurie Catalin Gavrila….

    PS dar pe Blv. Revolutia din Decembrie la recerea de la podul Kaufland /Lidl/Altex nu e nici o trecere de pieton sau semafor? Alee de promenada, pista de biclete dar te calca masina care vine sau merge la Haufland. La fel si la podul de la IGO. Cine a mai vazut promenada cu piste de biciclisti fara trecere de pietoni la strazi? Halal!

  2. De pistele actuale de bicicleta si-au batut joc constructorii.
    Daca cobori sau urci pe ele risti sa-ti indoi jantele la bicicleta sau sa spargi camerele.
    Nu au continuitate deloc.
    Cele de la Intim se termina brusc si trebuie sa cobori cu bicicleta pe strada, pe pod, (conform legii) ca sa mergi spre centru.
    Pistele din lunca care fac legatura intre cele doua bulevarde sunt doar de decor. Nu duc niciunde.
    La pista de pe Timisoarei sunt refacute carteva borduri dar nu toate. Constructorul a obosit. Toti iti rupi jantele in ele cand ajungi spre Calnic.

    I-as da lu Popa bicicleta mea de oras cu roti subtiri ca sa vada daca se merita sa circuli pe pistele astea noi de bicicleta.

Adaugă comentariu