Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria Reșița a inițiat achiziția lucrărilor privind realizarea unei legături între nucleele urbane Govândari și Centrul Civic!

Aprobate în cursul acestei veri de Consiliul Local, cele două obiecte de investiție, „Promenada Bârzava“ și „Pasarele“, în valoare totală de 59,6 mil. lei, își caută începând de luni un constructor, termenul limită indicat în anunțul publicat pe SEAP fiind marți, 19 noiembrie.

Succint, lucrările cuprind, dar nu se limitează la: desfacerea amplasamentelor, excavarea terasamentelor în și sub drumuri, trotuare, teren natural și alte suprafețe, pregătirea trotuarelor și pistelor de biciclete și construirea pasarelelor. De asemenea, sunt prevăzute în proiect: toaletarea copacilor existenți sau înlăturarea celor deteriorați, plantarea de arbuști, amplasarea de coșuri de gunoi și bănci, implementarea unui sistem de iluminat inteligent, cu corpuri LED, cât și realizarea protecției față de râul Bârzava prin montarea unei balustrade.

Plecând de la Parcul Hehn, promenada și pistele de biciclete cu o lungime totală de 4 km vor subtraversa calea ferată în zona podurilor CFR (cca. 70 m) prin albia Bârzavei, pe un sistem de flotoare plutitoare prevăzute cu rampe/scări metalice articulate la capete, care permit ridicarea/coborârea flotoarelor în funcție de nivelul apei pe râul Bârzava.

Obiectul de investiție „Pasarele“ urmărește asigurarea continuității promenadei, prin realizarea a 6 construcții noi, cu structură metalică și o arhitectură deosebită, care le vor înlocui (și completa) pe cele 4 existente, construite între 1964-1974. Pasarelele cu lungimi cuprinse între 30 și 56 m și lățimi între 3,5 și 8 m sunt destinate circulației pietonale, respectiv traficului de biciclete și vor fi racordate traseelor căilor de circulație adiacente. Lucrările de execuție finanțate prin PR 2021-2027 – Programul Regional Vest sunt estimate a dura 24 de luni, conform proiectului tehnic. Inclusă inițial în proiectul „Realizarea unei legături între nucleele urbane Govândari și Centrul Civic din Municipiul Reșița“, reconversia funicularului va face obiectul unei abordări separate.

JCS-Walter Fleck

1 Comentariu

  1. Unresitean Reply

    Vă aștept la o promenadă pe aleile din micro I. Nu va riscați să veniți cu bicicletele că rămâneți fără roți.

Adaugă comentariu