Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Luna aceasta, polițiștii cărășeni au derulat o serie de acțiuni cu efective mărite, în orașele din județ și în zona rurală adiacentă acestora. După Reșița, vizată la mijlocul săptămânii trecute, weekendul a fost dedicat zonelor orașelor Moldova Nouă, Herculane, Caransebeș și Oțelu Roșu!


La Moldova Nouă, un barcagiu a… „înverzit fiola“

Timp de patru ore, la Moldova Nouă și în localitățile rurale din apropiere, au acționat 45 de polițiști de la diferite structuri, jandarmi și polițiști de frontieră, care au legitimat peste 220 de persoane, au oprit pentru control 132 de autovehicule, au verificat 11 societăți comerciale, 4 agenți de securitate și 6 deținători legali de arme, iar 39 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de băuturi alcoolice. Totodată, oamenii legii au verificat și modul de intervenție al angajaților unei societăți de pază, prin declanșarea alarmei antiefracție, la 3 obiective de tip ocol silvic, dar nu au găsit probleme.

„În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei și au indisponibilizat 2 autovehicule, au retras 3 certificate de înmatriculare și 2 plăcuțe cu numere de înmatriculare. De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cazul unei persoane juridice, pentru constatarea de diferențe în plus dintre raportul fiscal informativ și monetarul existent în casierie. În cadrul acțiunii au fost folosite un aparat radar de tip pistol laser trucam, 3 aparate etilometru, o dronă și o ambarcațiune din dotarea Poliției Transporturi, cu ajutorul căreia a fost depistat un conducător de ambarcațiune care circula cu ambarcațiunea pe fluviul Dunărea, având o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un alt bărbat a fost depistat în timp ce circula cu bicicleta, având o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale prevăzute de lege.“, informează Poliția județului.

Lăsați fără permise și numere la Herculane

În zona stațiunii Băile Herculane, tot timp de patru ore, au fost legitimate 78 de persoane, dintre care 44 au fost testate cu aparatul etilometru și 3 cu aparatul drugtest, au fost trase pe dreapta 52 de autovehicule, au fost verificați 2 deținători legali de arme, pentru neregulile găsite fiind aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, dintre care amenzi totalizând peste 30.000 de lei. Au fost reținute 2 permise de conducere, pentru depășiri neregulamentare, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare, 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost indisponibilizate 4 autoturisme.

În cele 4 ore ale acțiunii din zona municipiului Caransebeș, au fost legitimate 95 de persoane, au fost verificați 2 agenți de securitate, au fost oprite pentru control 63 de autovehicule, 35 de conducători auto fiind testați cu aparatul etilometru și 3 cu cel drugtest. Un bărbat a fost surprins conducând cu o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal. În total, în urma verificărilor, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, amenzile ridicându-se la aproximativ 27.000 de lei.

Pe repede-înainte la Oțelu Roșu

Iar în zona Oțelu Roșu, în 2 ore, pe timp de noapte, au fost legitimate 60 de persoane, au verificat 40 de autovehicule, 4 societăți comerciale și 5 agenți de securitate. Și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale rutiere.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu