Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița s-a impus sâmbătă, 5 octombrie, cu scorul de 1-0, în fața echipei CS Mioveni, datorită reușitei din minutul 85 a lui Sergiu Rimovecz printr-o lovitură de cap!  Echipa lui Stoican a jucat timp de jumătate de oră și cu un om în plus, după ce Șerban de la Mioveni a fost eliminat pentru proteste vehemente la adresa arbitrajului!

„Vreau să felicit ambele echipe pentru că au jucat un fotbal bun. Mioveni a fost o echipă greu de bătut și am câștigat această partidă cu foarte multă muncă. În ceea ce privește jocul propriu-zis, în prima repriză am controlat ostilitățile, am fost echipa care a presat și care și-a creat ocazii. Din păcate, în prima repriză n-am băgat-o în poartă, cu toate acestea nu am cedat. Am știu că fotbalul ne va răsplăti pentru că am vrut să jucăm, ne-am creat situații și am vrut să marcăm. Până la urmă, fotbalul ne-a răsplătit cu acel gol și îl felicit pe Rimovecz. A fost un gol pentru moralul lui și care ne-a adus nouă trei puncte. Acest gol ne-a făcut fericiți și suntem în clasament acolo sus, mai exact în primele șase. Vine această pauză competițională și încercăm să punem la punct unele lucruri. Oricum, echipa a jucat bine și vreau să felicit jucătorii pentru că au crezut în șansa lor până la final. Indiferent de echipa pe care o întâlnim, ne dorim să ne implementăm jocul nostru și la asta am muncit până acum. Vrem să ne creăm un stil al nostru de joc cu posesie, progresie și situații de poartă. Vorba unui prieten de-al meu de la FC Argeș este aceea că mingea râde atunci când o aveam noi în posesie. Sunt echipe care atunci când au posesie mingea plânge. Reșița este o echipă căreia îi place posesia mingii și îi place să joace fotbal. Am mai făcut și greșeli când am fost prinși pe contraatac, iar adversarii ne-au taxat în partidele precedente. Încercăm să continuăm această formă bună a echipei. Suntem pe drumul cel bun și acest lucru îl vedem în rezultate. Mă bucur că nu mai tratăm cu teamă sau cu frică meciurile din deplasare.”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: Dincă, Chera, Dudea (cpt.), Da Silva, Cioiu, Fota, Rimovecz, Haită, Dolghi, Doană și Samake. Rezerve: Fărăgău, Gurin, Jedea, Burlacu, Lascu, Goga, Negru, Angelov și Tucaliuc.

CS Mioveni: Badescu, Corbu, Garutti, Andrei Rauta, Nadolu, Alexandru Răuță (cpt.), Ionuț Șerban, Dutan, Neofytidis, Gutea și Pozatzidis. Rezerve: Tinculescu, Core, Alin Șerban, Vencu, Zamura, Panait, Coșereanu, Puiu și Căprescu.

Trei puncte importante obținute de rosso-neri, care au rămas pe loc de play-off și sunt la doar un singur punct de poziția secundă. Formația lui Stoican se află pe locul 5, cu 17 puncte, fiind la egalitate cu CSA Steaua, care este pe 4. Pe locurile 2 și 3 sunt CSM Slatina și Metaloglobus București cu 18 puncte fiecare.

Pentru Reșița urmează jocul de sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 11, pe teren propriu, cu CS Corvinul Hunedoara, echipă care azi a fost învinsă, surprinzător, acasă de Metalul Buzău..

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: CS Mioveni

Adaugă comentariu