Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Clubul Mundo a deschis marți, 1 octombrie, o nouă filială de handbal, de această dată la Caransebeș, la sala de sport „Valeria Borza”! 

Boban Vuița va coordona nouă secție, el fiind un produs al școlii reșițene de handbal de la Liceul Teoretic „Traian Vuia”, unde a făcut junioratul la grupa profesoarelor Lucia Moruț și Eva Todoruț, apoi a activat la echipele Mulhbach Sebeș, CSU CB Târgu Jiu și CSM Reșița. Cu cea din urmă echipă, a reușit promovarea în Liga Zimbrilor, unde a evoluat timp de două sezoane. „Clubul Mundo își dorește să se dezvolte și pe partea de handbal juvenil. Tocmai din această privință, a doua filială a secției de handbal s-a înființat marți la Caransebeș. Pentru prima dată la nivel juvenil, Caransebeșul va avea o secție de handbal adresată celor născuți în 2010-2020. Ne dorim ca prin această arie de selecție, mare ca și vârstă, să oferim posibilitatea foarte multor copii din Caransebeș să învețe și să practice handbalul. După cum se știe, handbalul este după fotbal al doilea cel mai iubit sport din țară, este interactiv și a adus foarte multe satisfacții de-a lungul anilor pentru iubitorii de sport din România. Tocmai de aceea ne-am gândit că și Caransebeșul merită să aibă o secție de handbal. Așteptăm fete și băieți la sala de sport <<Valeria Borza>> din Caransebeș. Această filială de la Caransebeș va fi coordonată de Boban Vuița, un fost handbalist care a activat la CSM Reșița și a jucat și la nivelul Ligii Zimbrilor.”, a spus Nicu Belcea, managerul administrativ de la Mundo.

Clubul patronat de Lucian Dobre va organiza în luna octombrie și un turneu de handbal juvenil, la Reșița. „Ne propunem ca în data de 13 octombrie să organizăm la Reșița un turneu adresat minihandbalului, unde vor participa echipe din județul Caraș-Severin. Ne dorim ca la prima ediție să participe doar prieteni și colegi din județ, urmând ca pe viitor să dezvoltăm acest turneu la nivel de competiție interjudețeană. De asemenea, la Reșița, așteptăm copiii pasionați de handbal în zilele de marți și joi, începând cu ora 17, la sala Școlii Gimnaziale <<Mihai Peia>>, alături de tănăra noastră antrenoare Alexandra Ștubei-Gîrboni.”, a declarat Nicu Belcea.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu