Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Un echipament de la Porțile de Fier a fost recondiționat în ultimele săptămâni la Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice Reșița, fosta UCMR, preluată din acest an de Hidroelectrica!

Anunțul a fost făcut chiar de șeful Hidroelectrica, Karoly Borbely: „Cea mai complexă lucrare efectuată la UCMH Reșița după preluarea companiei de către Hidroelectrica a ajuns la final, testele cinematice încheindu-se cu succes! Operațiunile majore efectuate au fost următoarele: recondiționare mecanisme rotor, înlocuire lagăre și ghidaje, recondiționare mecanisme reglaj pale, remediere completă butuc rotor (încărcare prin sudură și prelucrări prin așchiere), remontare subansambluri rotor, probe funcționale (probe de etanșeitate, de presiune, cinematice). Felicit echipele de lucru implicate de la UCMH, Hidroserv si Hidroelectrica! Urmeaza transportul butucului și palelor la Porțile de Fier. Nu este ușor să refaci o uzină specializată în industria grea, dar de fiecare dată când vedem astfel de realizări știm că suntem pe drumul cel bun!”

Echipamentul a plecat deja spre Porțile de Fier, unde ar trebui să ajungă miercuri, 2 octombrie, după ce a parcurs traseul Reșița – DN58 – DN6 – Varianta de ocolire Caransebeș – DN6 – Orșova – DN6A – Porțile de Fier 1.

JCS-Nina Curiţa

FOTO: Hidroelectrica

Adaugă comentariu