Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Din 386 de instalații de producție de tip alambic declarate în 2023, în județ au mai rămas, cel puțin pe hârtie, doar 88!

În evidența Biroului Vamal de Interior din județ sunt înregistrate, în prezent, 88 de persoane fizice care au declarat că dețin instalații de producere a alcoolului din fructe pentru consum propriu, potrivit informării înaintate Instituției Prefectului privind activitatea desfășurată în perioada 1 ianuarie – 31 august 2024. Comparativ, potrivit informării din septembrie 2023, numărul celor care admiteau oficial deținerea unor astfel de instalații a fost de 386 în aceeași perioadă a anului trecut, de unde rezultă o scădere a capacității de distilare cu 77%! Cel puțin a celei oficiale, pentru că o inventariere a celei neoficiale, dar reale, nu credem să se fi făcut nici înainte de 1989 și, în consecință, nici despre nivelul producției și al consumului nu am putea decât specula.

Chiar și așa, Biroul Vamal de Interior și-a îndeplinit până acum planul în proporție de 103%, iar dacă e să comparăm încasările de 21,992 mil. lei pe 8 luni cu cele 15,520 mil. lei din aceeași perioadă a anului trecut, putem vorbi de o creștere de 42%.

JCS-Walter Fleck

1 Comentariu

  1. Banatul de Munce.! Branza, rachia si slana sunt periculoase pentru democratia de la UE

Adaugă comentariu