Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta reiese din cantitatea de lemne confiscate în prima parte a anului, dar și din numărul contravențiilor aplicate, comparativ cu anul trecut. Dosarele penale sunt însă mai puține…

Nu mai puțin de 3.100 de metri cubi de material lemnos, valorând peste 757.000 de lei, au fost confiscați în primele 8 luni ale anului, de polițiștii cărășeni, în urma a peste 580 de acțiuni și controale pe linie silvică. Au fost totodată aplicate 474 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor ridicându-se la peste 820.000 de lei.

Polițiștii, singuri sau împreună cu jandarmi, polițiști de la Transporturi și ingineri silvici, din cadrul instituțiilor partenere, au avut în vizor atât reglementările legate de tăierea arborilor, cât și cele în materie de circulație, exploatare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos.

„Astfel, au fost executate 583 de acțiuni și controale, dintre acestea 66 în fondul forestier și vegetația forestieră din afara fondului forestier, 44 pe linia depozitării, prelucrării și comercializării lemnului, la 49 de exploatări forestiere, 32 de depozite, 5 instalații de debitat și 8 ocoale silvice, precum și 465 de acțiuni pe drumurile publice și forestiere privind legalitatea transportului de material lemnos, în cadrul cărora au fost verificate aproape 1.600 de mijloace de transport material lemnos. Față de anul trecut, a crescut cu peste 41% numărul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației silvice, cantitatea de material lemnos confiscată fiind cu aproape 70% mai mare. Au fost aplicate mai multe sancțiuni atât în mediul urban, cu peste 150%, cât și în mediul rural, cu peste 56%. De asemenea, cantitatea de material lemnos confiscată a fost mai mare față de aceeași perioadă din 2023, cu peste 1.277 de metri cubi, dintre care aproximativ 400 de metri cubi au fost confiscați faptic. Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au aplicat, în această perioadă, 161 de sancțiuni contravenționale, cu peste 42% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, în același interval au fost sesizate 169 de infracțiuni silvice, cu 35% mai puține față de primele 8 luni din 2023.“, informează Poliția județului.

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. O picatura intr-un ocean de camioane ce coboara din rezervatii protejate, dar e bun si atat. Noroc pe hoti ca socialistii au anulat confiscarea camioanelor cu care fura ca sa nu ramana oamenii fara obiectul muncii.

Adaugă comentariu