Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Primăria Municipiului a inițiat ieri achiziția autovehiculelor, a 12 stații de încărcare și a 42 de validatoare. Ofertele pentru contractul în valoare totală de 37,45 mil. lei fără TVA vor putea fi depuse până în 29 octombrie, potrivit anunțului publicat de Primăria Reșița în Sistemul Electronic de Achiziții Publice!

În principal, procedura derulată în cadrul acestui proiect finanțat prin PNRR are în vedere achiziția a 14 autobuze electrice de 12 metri, a 7 stații de încărcare lentă cu două posturi și a 5 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice. Aceasta este, dealtfel, cea mai importantă componentă a prețului total, de cca. 36,44 mil. lei, în timp ce diferența o reprezintă contravaloarea sistemului eTicketing pentru mijloace de transport în comun, cu montaj și punere în funcțiune.

Cele 7 stații de încărcare lentă plus una rapidă vor fi instalate în autobaza TUR, în timp ce câte o stație de încărcare rapidă din cele rămase urmează a fi instalată pe strada Domanului, în Stația Intermodală din Muncitoresc, pe strada Văliugului și în Văliug. În ceea ce privește sistemul eTicketing, care va trebui să fie compatibil cu cel existent și aflat în exploatare la Reșița, acesta va fi compus în principal din 42 de validatoare duale, montate câte 3 în fiecare autobuz, în zona ușilor de acces călători, în spațiul interior al vehiculului. Tot parte a acestui sistem vor fi și cele 3 automate de vânzare bilete şi reîncărcare carduri.

De remarcat ar fi, potrivit Caietului de sarcini, că fiecare autobuz va trebui să fie dotat cu un sistem audio-video de informare a călătorilor, un sistem de numărare a acestora, la fiecare ușă de acces și, nu în ultimul rând, un sistem de supraveghere video, alcătuit din cel puțin 7 camere digitale color, de înaltă rezoluție, cu înregistrare audio, cu carcasă antivandalism!

JCS-Walter Fleck

1 Comentariu

  1. Opinia Publica Reply

    Parca autobuzele se retrageau de pe arterele principale odata cu introducerea tramvaiului. Era vorba ca ele sa functioneze doar pe arterele secundare. Acum se cumpara si mai multe?

Adaugă comentariu