Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În perioada 19-22 septembrie, locuitorii din Reșița se bucură de ediția anuală a Zilelor Recoltei, un eveniment dedicat tradițiilor agricole și gastronomice din Banat. Desfășurat în Piața Tricolorului, evenimentul aduce în centrul atenției produse locale de sezon, bucate tradiționale, dar și momente artistice și culturale pentru toate vârstele!

Târgul include standuri cu fructe și legume proaspete, miere, conserve, dulciuri de casă, dar și preparate culinare pregătite după rețete autentice din zonă. Fermierii și producătorii locali își expun și promovează produsele, iar vizitatorii încă pot achiziționa bunătăți direct de la sursă.

Programul artistic cuprinde concerte de muzică populară și folclor autentic, susținute de artiști locali și ansambluri folclorice și de dansuri tradiționale.

Zilele Recoltei reprezintă o oportunitate excelentă pentru a redescoperi tradițiile și valorile comunității, într-un cadru plin de culoare, muzică și arome de toamnă.

La Zilele Recoltei din Reșița, fermierii și producătorii locali au împărtășit cu entuziasm câteva gânduri despre munca lor și evenimentul care i-a adus împreună.

Producătorii de legume din acest an ne-au declarat: Anul acesta am avut parte de o recoltă bogată, iar târgul ăsta ne ajută mult să ne promovăm produsele. E important ca oamenii să cumpere local, de la noi, pentru că știu ce pun pe masă, totul e natural, crescut cu grijă.

O apicultoare a spus cum Zilele Recoltei sunt o ocazie să ne întâlnim cu clienții și să le oferim miere și produse apicole de calitate. Îmi place să le explic oamenilor cum se face mierea, cât de multă muncă e în spatele unui borcan și cât de sănătoasă este pentru ei.

Iar producătorii de conserve de casă au venit cu zacuscă, dulceață şi siropuri, toate făcute după rețete vechi din familie: E o plăcere să văd cum oamenii apreciază gustul autentic. La târguri ca acesta, clienții pot să guste și să cumpere direct de la noi, iar asta face toată diferența.

Fermierii au fost încântați de numărul mare de vizitatori și de atmosfera festivă care a transformat zilele de târg într-o adevărată sărbătoare a recoltei.

JCS-Denis Dutca

Adaugă comentariu