Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Lucrările de reabilitare la Teatrul „Mihai Eminescu“ din Oraviţa, monument istoric de clasă A, vor fi încheiate vara viitoare, spun reprezentanţii primăriei. Peste 5 milioane de lei au fost alocaţi pentru a doua etapă a procesului de restaurare!

Declarat monument istoric în anul 1957 şi condiderat de specialişti una dintre bijuteriile arhitecturale din zona Banatului, Teatrul „Mihai Eminescu“ din Oraviţa se află în proces de conservare şi restaurare. Recent, administraţia locală din Oraviţa a anunţat că edificiul cultural a intrat în etapa a doua a restaurării, termenul de finalizare a lucrărilor fiind data de 30 iunie 2025.

„Etapa a II-a a procesului de restaurare a clădirii, continuă prin Programul Regional Vest, Operațiunea: IR7.1.C Patrimoniu cultural, Prioritatea: P7. O regiune pentru cetățeni, având ca obiectiv general creșterea atractivităţii turistice a oraşului Oraviţa prin restaurarea si valorificarea durabilă a Teatrului «Mihai Eminescu» – obiectiv de patrimoniu clasa A, având ca obiective specifice restaurarea și conservarea Teatrului «Mihai Eminescu» din Oravița, amenajarea peisagistică a parcului din fața Teatrului «Mihai Eminescu» din Oravița, includerea Teatrului «Mihai Eminescu» din orașul Oravița în circuitul turistic local, regional și național. Pe perioada de 1.12.2023 – 30.06.2025, suma de 5.269.442,22 lei, va fi alocată finalizării activităților și lucrărilor de restaurare a Teatrului, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, ca Autoritate de Management a Programului Regional Vest.“, informează reprezentanţii Primăriei Oraviţa.

JCS-Nicoleta Moraru

Adaugă comentariu