Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Investiția ce vizează modernizarea drumului va crește totodată accesibilitatea comunelor Cornereva, Teregova și Mehadia la rețeaua europeană TEN – T, reprezentată de DN 6!

Vorbim despre a doua etapă a proiectului de modernizare a DJ 608 Plugova (DN 6)-Globurău-Costiș-Borugi-Cornereva-Obița-Rusca (DN6). Administrația județeană, în calitate de lider de proiect, informează că a semnat și contractul de finanțare pentru această etapă, alături de comunele Mehadia, Teregova și Cornereva, precum și Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest.

Valoarea totală a contractului, pentru cea de-a doua etapă, este de 44.098.398,79 lei, cu finanțare prin Programul Regional Vest 2021-2027. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, respectiv până în 30 iunie 2025.

Această etapă a modernizării DJ 608 va crește gradul de acces al locuitorilor din comunele Teregova, Cornea și Mehadia la un transport sigur și sustenabil, asigurând totodată conectivitatea directă la rețeaua de transport rutier TEN -T, reprezentată de DN 6, respectiv la rețeaua economică primară recomandată de Master Planul General de Transport al României.

Amintim că proiectul, cu prima fază, a demarat în 2019 și a prevăzut lucrări de modernizare a DJ 608 pe teritoriile administrative ale comunelor Mehadia, Cornereva și Teregova, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Borugi, Cornereva, Costiș, Obița, Rusca și Teregova.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu