Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșița este reprezentată în acest sezon de o nouă echipă de fotbal feminin, ACS Sporting Banat, care va debuta miercuri, 11 septembrie, de la ora 14, împotriva formației Real Oltenia Craiova, în Cupa României! Partida se va disputa pe terenul sintetic din Valea Domanului!

Fotbalistele au jucat recent și o partidă amicală, tot pe terenul sintetic, când au remizat, scor 2-2, cu Athletic United Bihor. „Am avut parte de un meci special, deoarece a fost primul după reorganizarea și reînființarea fotbalului feminin la Reșița. Am avut un prim meci după mulți ani, care a fost foarte util pentru noi. Am întâlnit o echipă de tradiție în fotbalul feminin, o echipă care anul trecut s-a situat pe locul 3 în Liga 2. În prima repriză, doar norocul ne-a ajutat să fie doar 1-0 pentru oaspetele noastre. În repriza a doua am reușit să întoarcem scorul și să conducem cu 2-1. Ne-am mai creat foarte multe situații de gol, dar am fost egalați în minutul 85. Chiar am fi putut obţine victoria, dacă nu avea o intervenție foarte bună portăriţa Bihorului, care este legitimată tot la clubul nostru. Pe ansamblu, a fost un test foarte foarte bun. Ştiam că mai avem de lucrat pe partea de condiție fizică, știam că mai avem foarte mult pentru a omogeniza echipa, dar suntem pe drumul cel bun. Ne aşteaptă multe meciuri, sperăm ca suporterii să aibă răbdare, și cu siguranță vom reuşi rezultate pozitive în timp.”, a declarat Daniel Amariei, președintele ACS Sporting Banat, după meciul cu formația din Bihor.

Legat de campionat, ACS Sportig Banat va evolua în Liga 3, iar primul meci va fi duminică, 15 septembrie, de la ora 10, pe teren propriu, cu ACS Municipal Braşov.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Miruna Mihancea