Caraş-Severin, Romania

POJEJENA – Este vorba despre două aeronave de tip Spartan, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, alocate la Pojejena, prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență!

Amploarea incendiului de la Pojejena, redusă la jumătate. Potrivit ISU, în prima parte a zilei, două din cele patru focare ale incendiului erau aproape stinse: „2 focare localizate – mai ard cioate, dar nu mai există riscul de extindere; 2 focare nelocalizate, de aproximativ 2 și 4 ha.“

La fața locului intervin 2 ofițeri și 2 subofițeri ai grupării operative a pompierilor militari, un echipaj al Secției de la Moldova Nouă, formată dintr-un ofițer și 6 subofițeri, un echipaj de la Secția Oravița, cu 5 subofițeri, și Ocolul Silvic Moldova Nouă cu 20 de lucrători.

„Prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, au fost alocate două aeronave de tip Spartan pentru a sprijini acțiunile de stingere a incendiului de vegetație și fond forestier care se manifestă pe raza localității Pojejena!“, precizează ISU „Semenic“.

JCS-A.M.