CARAȘ-SEVERIN – Aleșii județului au aflat cum au dispărut clădirile – care de fapt nu au existat niciodată în acte – din ograda Aeroportului Caransebeș!
Aripa stângă a forului județean a făcut vâlvă vreme de câteva ședințe pe tema unor demolări oculte care s-ar petrece în văzul lumii, dar fără știrea aleșilor județului, în incinta Aeroportului Caransebeș.
Consilierul social-democrat Ioan Crina a avut din nou nelămuriri la acest capitol: „Ce facem din punct de vedere legal? Dacă vreți să-mi spuneți că clădirile respective erau în stare deplorabilă și că trebuiau demolate, sunt de acord. Eu nu sunt împotriva demolării lor, dar ni se aduce la cunoștință într-o informare, că într-adevăr clădirile alea erau într-o stare deplorabilă, că trebuiau demolate. Ele sunt demolate acum. Dar eu întreb ce facem din punct de vedere legal? Ele sunt în patrimoniu? Ce facem acum, să intrăm în legalitate?“
Secretarul general al județului, Darian Ciobanu, l-a lămurit ca și în ședința anterioară, precizând că respectivele imobile figurau doar în momentul predării-primirii obiectivului, dar nu figurau nicăieri, nu aveau o identitate juridică, astfel că nu trebuie făcute demersuri suplimentare.
Cu toate dezbaterile, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a făcut lumină, după ce a primit și raportul din partea administrației obiectivului: „La Aeroportul Caransebeș ne-am agitat degeaba. Sigur, nu au fost lucrurile, procedura chiar așa cum trebuia să fie. Dar fiind vorba de niște ziduri, de niște clădiri, mai exact două, care erau deja dărâmate, pe care noi nu le avem în inventar. Nu există în cartea funciară și nu sunt intabulate. Administratorul aeroportului a venit și a făcut adrese către noi, a antamat o expertiză. Experții nici n-au vrut să se apropie de ziduri, că efectiv erau niște ziduri care stăteau în picioare. Acest interes pentru a dărâma zidurile respective a venit înainte de găzduirea evenimentului NATO. Și, sigur, când au venit inspectorii de la NATO și au zis: «Dle, ce faceți aici cu astea că sunt un pericol?», atunci a intervenit această grabă care în final s-a materializat cu câteva sute de mii de euro care au intrat în Consiliul Județean. Respectiv, toate datoriile vechi ale celor care au avut aeroportul în administrare și nu le-au plătit, s-au plătit. Și, una peste alta, județul a câștigat și am făcut valuri doar. Se mai întâmplă, sigur, n-a fost totul perfect, dar n-a fost nicio problemă.“
Cu alte cuvinte, cele două ruine, care n-au existat niciodată oficial, au încetat să existe și din punct de vedere fizic.
JCS-A.M.