Caraş-Severin, Romania

LUPAC – Președintele Voinței Lupac, Marian Zuza, a precizat faptul că a făcut toate demersurile necesare pentru ca echipa să participe în sezonul viitor în Liga 3 și a explicat care a fost problema! 

La începtul acestei săptămâni, FRF a dat un comunicat ce viza clubul AFC Voința Lupac, cum că i-a fost respinsă cererea de înscriere în Liga 3, din cauza neachitării garanției de participare în competiții.

„Noi ne-am înscris și am făcut și viramentul bancar, dar, din păcate, n-au ajuns banii la Federație din cauza unei popriri pe contul nostru. Apoi, a venit acea înstiințare a Federației Române de Fotbal cum că a fost respinsă acea cerere, ca urmare a neachitării garanției de participare în competiții. Vom remedia problema și lucrurile vor merge spre bine. Din data de 5 august am avut la dispoziție 5 zile să rezolvăm această problemă. Clubul acum are un acționariat privat și schimbăm toată documentația și tocmai de aceea a durat un pic toată această poveste. Noi inițial am plătit acea garanție și am făcut cererea de înscriere în Liga 3, problema a fost că am avut o poprire pe cont. În momentul când noi am plătit am avut un blocaj. Acum avem un acționar care va prelua clubul și ne vom înscrie în Liga 3. Probabil că de anul viitor se va alătura și Primăria Lupac, acest lucru nu știu încă. În sezonul acesta care va începe, Primăria Lupac nu va mai baga bani în echipă. Nu-i nicio problemă faptul că au plecat câțiva jucători. Am jucat miercuri meciul din Cupa României cu Ghiroda și Giarmata Vii și chiar dacă am fost învinși cu 2-0, echipa a avut o evoluție bună și a făcut față cu brio împotriva unor jucători care s-au bătut la promovare în sezonul trecut. Noi avem o echipă destul de tânără și pe asta ne și axăm, adică pe creșterea copiilor. Acesta este proiectul și acest lucru îl vrea și noul acționar. Vom rezolva și problema cu plata garanției, vom face și o întâmpinare asupra acelei decizii a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal și vom specifica exact care a fost problema. Ca și obiectiv, noi am vrea să facem performanță, dar momentan nu vom putea face acest lucru până nu vom achita toate datoriile. Când vom fi la zi cu toate și se va încheia această poveste care s-a întâmplat la Lupac, abia atunci vom putea vorbi de performanță. A fost o confruntare politică și din această cauză s-au întâmplat aceste lucruri.”, a spus Marian Zuza, președintele Voinței Lupac.

JCS-Ștefan Moraru