Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Compartimentul Neonatologie din cadrul Spitalului Orăşenesc din Moldova Nouă a fost dotat recent cu echipamente medicale şi conexe în valoare totală de peste 240.000 lei!

Un nou proiect implementat în compartimentul Neonatologie al Spitalului Orășenesc Moldova Nouă a fost finalizat, este anunţul făcut recent de reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Banatul Montan. Proiectul face parte din programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți“ şi are o valoare totală de 242.900 de lei, din care 208.000 de lei sunt finanțarea Fundației Vodafone, 20.800 de lei reprezintă contribuția Primăriei Moldova Nouă și 14.100 de lei este sprijinul dat de Fundația Comunitară Banatul Motan.

Prin acest proiect au fost achiziționate 21 echipamente medicale și conexe, printre care se află un monitor de funcții vitale, un laringoscop, un transluminator venos, o lampă pentru fototerapie, un compresor de aer medical, un blender de oxigen, un pulsoximetru, precum şi pătuțuri pentru bebeluși și mese de înfășat. Compartimentul Neonatologie al spitalului din Moldova Nouă îngrijește anual aproximativ 100 de nou-născuți sănătoși, prematuri sau cu greutate mică la naștere.

„Pentru ca un copil nou-născut să fie îngrijit în cele mai bune condiții, medicii au nevoie de echipamente performante. Cu sprijinul Fundației Vodafone, am făcut un pas important în această direcție. Acum, micul nostru compartiment de neonatologie este pregătit să ofere cele mai bune șanse de supraviețuire și recuperare a nou-născuților.“, a declarat Carmen Popa, directorul Fundației Comunitare Banatul Montan.

JCS-Nicoleta Moraru