Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Trei zile de distracție pe cinste se anunță, săptămâna viitoare, pe Bd. Republicii, între platformele Câlnicel și TUR!

Fără nicio legătură cu alegerile comasate, ediția din acest an a Zilelor Reșiței va fi una unificată, de vreme ce se va desfășura într-un singur loc, și anume în cel mai mare spațiu disponibil din Govândari. Evenimentul va avea loc în perioada marii sărbători a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, 28 – 30 iunie 2024, pe întreaga lungime a platformei Câlnicel, de la intersecția bulevardului Republicii cu strada Făgărașului până la ieșirea către cartierul Câlnic, la intersecția bulevardului Republicii cu Calea Timișoarei.

„În Centru sunt acum lucrări și ar fi nepotrivit să aducem marea parte a populației spre acea zonă. Piața Tricolorului este ponosită, urmează să intre în modernizări și nu e cazul să facem acolo, să se calce lumea în picioare. Astfel, am regândit ca Zilele Reșiței să aibă loc în perimetrul de la Câlnicel. Vom închide joi, înainte de weekend, pentru a pregăti zona pentru spectacolele de vineri, sâmbătă și duminică. Am gândit un program extraordinar de bun, va fi o sărbătoare de toată cinstea.“, a precizat primarul Ioan Popa, după ședința de Consiliu Local de luna trecută, în care a fost aprobat regulamentul de organizare al evenimentului.

Detaliile ne-au fost comunicate acum, programul conținând, alături de atracțiile și distracțiile obișnuite la astfel de ocazii, foarte multă muzică. „Am pregătit o ediție în care ne vom bucura de orașul nostru și oamenii săi, cu super concerte, mari artiști, premierea elevilor olimpici, folclor autentic și voie bună.“, a anunțat Primăria Municipiului.

Vineri, 28 iunie, cu începere de la ora 18:00, vor urca pe scenă: Grupul de dansatori din Cristur, Formația „Enzian – Gențiana“ din Reșița, Ansamblul Kud Klokotic din Clocotici, Ansamblul Folcloric „Bârzava“ și „Virtuozii Semenicului“, seara încheindu-se cu recitalurile susținute de Camelia Ceocu, Roxana Mag, Nicu Novac, Mirela Petrean, Filip Bulatovic și Borko Radivojevic Orchestra & Olivera Kokic (foto).

Sâmbătă, 29 iunie, de la ora 18:00, vor încălzi atmosfera: Ansamblul „Balada“ & Alina Ceuca din Bistrița, Ansamblul profesionist „Danubius“ din Drobeta Turnu Severin cu soliștii Delia Barbu, Ionuț Tudorescu, Maria Rotaru și Ionela Bădălan, Ansamblurile „Vîntuleț“ și „Doinița“ din Republica Moldova cu soliștii Viorel Sîrbu, Eduard Tențiu, Marina Grosu și Vulpe Anastasia, precum și Ansamblul „Renașterea“ al CPV Reșița. Seara se va încheia cu recitalurile susținute de Florin Pistrilă, Ramona Vița, Marius Ciprian Pop și Laura Lavric.

Duminică, 30 iunie, de la ora 18:00, vor fi premiați elevii olimpici ai Reșiței, după care vor urca pe scenă R.U.A., Ioana Ignat și Horia Brenciu & HB Orchestra.

JCS-Walter Fleck