CARANSEBEȘ – Finanțarea vine de la Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, banii fiind destinați lucrărilor de reabilitare a secțiilor spitalului și achiziției de aparatură!
Discuțiile avute de primarul Felix Borcean cu ministrul Sorin Grindeanu și cu secretarul de stat de la Sănătate, Alexandru Rogobete, au dat roade. Solicitarea făcută în ianuarie de Primăria Caransebeș a fost aprobată, astfel că Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș va beneficia în perioada următoare de o importantă sumă de bani cu care se vor repara secții și se va achiziționa aparatură de ultimă generație, a anunțat miercuri primarul Felix Borcean.
„Am trimis săptămânile trecute o cerere de finanțare pentru aparatură medicală și reparații pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și astăzi am primit și vestea cea bună: întreaga sumă pe care am cerut-o, cu specificații exacte pentru ce tipuri de aparatură, evident, în colaborare cu spitalul, toate cele pe care le-au trecut în lista de cerințe au fost aprobate. Vorbim de o sumă totală de 6,1 milioane de lei, din care 2 milioane de lei sunt alocați pentru lucrări de reabilitare ale secțiilor spitalului, iar restul de 4,1 milioane de lei reprezintă aparatură medicală pentru Neurologie, Bloc operator, Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie, Laborator analize medicale, Dermatologie și Anatomie patologică, ORL, Chirurgie toracică, Radiologie, Compartimentul Primiri Urgențe și Chirurgie plastică, adică aproape toate secțiile au făcut solicitări astfel încât spitalul din Caransebeș în curând va beneficia de aparatură complet nouă. De asemenea, cele 2 milioane de lei, care se adaugă unei alte sume de 1 milion de lei primită prin bugetul național, vor întregi salba de realizări la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. 3 milioane pentru lucrări de reabilitare și încă 4 milioane pentru aparatură medicală. Chiar am avut azi o discuție cu dl manager Dumbravă, pentru că spitalul va face achizițiile, pentru a ne asigura că există fluența aceasta de transmitere a datelor pe care ni le-au cerut Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică.”, a explicat primarul Felix Borcean.
Printre aparatele care vor ajunge la spital se regăsesc turnuri complete pentru laparoscopie și artroscopie, toracoscop, ecograf cu sondă convexă, ecograf cu 4 sonde 4D, fibroendoscop, procesator automat de țesuturi, aspirator mobil pentru nou-născuți la sala de nașteri sau electrocardiotacograf.
JCS-R.M.