CARAŞ-SEVERIN – În timp ce poliţiştii spun că se fac presiuni asupra lor pentru a opri protestul transportatorilor, şeful Consiliului Judeţean, unul dintre cei mai mari transportatori, crede că protestele acestora sunt îndreptăţite!
Sindicatul Europol reclamă public faptul că, în contextul protestelor organizate în ultimele zile de transportatori şi fermieri, „faţă de mii de poliţişti s-a pus presiune în aceste zile să facă orice pentru a bloca” autovehiculele manifestanților. Într-o postare pe Facebook, sindicatul Europol reclamă faptul că, în contextul protestelor fermierilor şi transportatorilor, Poliția a „ajuns din nou într-una dintre cele mai penibile situații ca instituție”. Aceștia au publicat discuții purtate pe un serviciu de mesagerie cu adjunctul IPJ Caraș-Severin, nemulțumit de faptul că a aflat de la 112 despre protestele de pe DN6 şi care le cere subalternilor să se mobilizeze şi să posteze informaţii despre proteste. „Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii şi transportatorii. Să le blocăm accesul pe drumurile publice, să îi oprim ca nu cumva să ajungă în faţa Guvernului, să-şi exercite dreptul de a manifesta, prevăzut de art. 39 din Constituţie. De ce facem referire tocmai la Constituţie? Pentru că poliţiştii şi jandarmii, la începutul carierei JURĂ să apere Constituţia, chiar cu preţul vieţii! Faţă de mii de poliţişti s-a pus presiune în aceste zile să facă ORICE pentru a bloca fermierii pe drumurile publice. (…)”, scriu reprezentanţii sindicatului Europol.
„Le cerem poliţiştilor/jandarmilor să refuze dispoziţiile/ordinele ilegale şi să nu facă compromisuri pentru a salva clasa politică şi guvernanţii de contactul cu realitatea din ţară. (…) Iar celor care ne conduc le spunem JOS LABELE de pe structurile MAI. Poliţia şi Jandarmeria sunt în slujba cetăţenilor, nu a celor care azi ocupă vremelnic funcţii politice de conducere în instituţiile statului!”, mai notează sindicatul.
Romeo Dunca, omul care are una dintre cele mai mari firme de transport din România, spune că „povara pusă pe spatele celor care lucrează pământul sau al transportatorilor care ne aduc la îndemână toate cele necesare existenţei este exagerată. Acciza la motorina folosită la arat sau cotele exagerate ale primelor de asigurare pentru autovehiculele comerciale acceptate de guvern pentru a acoperi jaful făcut de asigurătorii rămași nesupravegheați care si-au falimentat companiile sunt total nepotrivite într-o economie sănătoasă și corectă. Să sperăm că protestul va avea efect și guvernanții își vor regândi politica faţă de muncă. Economiile la buget nu se realizează prin acciza pusă motorinei folosită de utilajele agricole. Ea se realizează reducând aparatul bugetar sau făcând o reorganizare a administrației teritoriale, desfiinţând sutele de comune cu mai puțin de 2000 de locuitori.“, a mai spus Romeo Dunca.
JCS-Nina Curiţa