CARAȘ-SEVERIN – La Gala Fotbalului Cărășean au participat peste 200 de oameni din fotbalul cărășean, iar cei mai buni dintre ei în 2023 au fost premiați de către Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin!
CEL MAI REPREZENTATIV JUCĂTOR AL JUDEȚULUI : OVIDIU POPESCU
Este născut pe 27 februarie 1994, la Reșița. În prezent joacă pe post de mijlocaș la FCSB în SuperLiga României. Pe plan internațional are prezențe la națională pentru România U21 și România. Și-a început cariera ca jucător la Muncitorul Reșița, avându-l antrenor pe Viorel Lolea. Cu juniorii CS Muncitorul Reșița a obținut locul III pe țară la turneul Gheorghe Ola din anul 2005.
ÎNTREAGA ACTICITATE DESFĂȘURATĂ ÎN SLUJBA FOTBALULUI JUDEȚEAN: DANIEL OPRIȚA
Și-a început cariera la FCM Reșița în 2000, în Liga 2. În anul 2002, s-a transferat la Steaua București, în Liga 1. A jucat următorii șapte ani din carieră la București, câștigând Divizia A în 2004-05 și 2005-06 și, de asemenea, Supercupa României în 2005-06. A mai jucat la Dinamo București, UTA, Lorca Deportiva CF, FC Aarau. Ca antrenor a pregătit echipele: Metalul Reșița, Juventus București, CSM Școlar Reșița, Voluntari, Mioveni și CSA Steaua București.
ÎNTREAGA ACTIVITATE FOTBALISTICĂ: TODOR NEGREA
Are 72 de ani. S-a născut la Cluj. A sosit la Reșița în 1977, fiind transferat la Gloria Reșița de la CFR Cluj. Are o activitate de 46 de ani în slujba fotbalului cărășean. În prezent pregătește echipa de juniori U12 CS Negrea Reșița, filiala Brebu. Este managerul coordonator al echipei de Liga a V-a, CS Negrea Reșița. Și-a început cariera ca antrenor la CSȘ Reșița, unde și-a încheiat activitatea în anul 2014. Terenul de fotbal de la Brebu poartă denumirea lui Todor Negrea.
CEL MAI REPREZENTATIV CLUB AL JUDEȚULUI CARAȘ-SEVERIN: CLUB SPORTIV MUNCITORESC REȘIȚA
Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, cunoscut sub numele de CSM Reșița, este cel mai titrat club de fotbal profesionist din Reșița. Echipa evoluează în prezent în Liga 2. Fondat în anul 1926, clubul are în palmares un campionat național și o cupă a României. În anul 2019 clubul și-a schimbat denumirea din CSM Școlar Reșița în Club Sportiv Muncitoresc. În campionatele județene de juniori AJF Caraș-Severin are înscrise un număr de 9 echipe de juniori, astfel: o echipă U15, și câte două echipe U13, U11, U9 și U7.
IMPLICAREA ÎN SUSȚINEREA FOTBALULUI JUDEȚEAN
1. GHEORGHE BĂRAN
Este un tânăr investitor de 42 de ani, născut la Caransebeș. A copilărit în cartierul Balta Sărată din municipiul Caransebeș. S-a atașat de mic copil de echipa cartierului copilăriei lui pe care o finanțează din banii proprii. Are o afacere în străinătate și a ales să finanțeze echipa de seniori actuală a Caransebeșului. ACS Magica Balta Caransebeș a revenit în fotbalul județean în anul 2019 și a câștigat aproape în fiecare an câte un trofeu județean. Este campioană județeană 2021-2022 și câștigătoarea Cupeu României faza județeană 20222023! În prezent este liderul de toamnă a ligii a IV-a AJF Caraș-Severin.
2. FLAVIUS IANCU BREȘNENI
Este un tânăr investitor de 42 ani, născut la Reșița. Este stabilit în SUA de 17 ani. În vara anului 2020 a creat clubul FC Nera Bogodinț, pe care-l susține cu banii proprii. A început cu Liga a V-a, a și câștigat primul trofeu Cupa României – faza județeană. A pus bazele unor echipe de juniori U9, U11 și U17, dintre care U11 este vicecampioană de toamnă a prezentei ediții de campionat.
3. LUCIAN MIHAIL DOBRE
Are 46 de ani și este unul dintre foștii jucători emblematici ai Reșiței. Este un produs al CSM Reșița. Lucian Mihail Dobre a jucat pe postul de fundaș și la echipele Astra Ploiești, Petrolul Ploiești, dar și FC U Craiova, Zimbru Chișinău, Dacia Chișinău sau Farul Constanța. Activitatea de antrenor a început-o în anul 2009 la CSM Școlar Reșița, apoi Semenicul Văliug, CSM Reșița, Politehnica Timișoara, Voința Lupac și Mundo Reșița. A creat cel mai mare club privat din Reșița, ACS Mundo Reșița care are în prezent 250 de copii legitimați. Mundo Reșița are filiale în județ la Măureni, Teregova, Herculane, Mehadia și Oravița.
4. LIVIU BRUMAR
Este un investitor privat al fotbalului din comuna Berzovia, fiul al locului. Susține fotbalul local prin Asociația Sportivă Școlar Star Berzovia pe care susținut-o de la înființare din anul 2013. Clubul a progresat în fiecare an, vicecampioni județeni la U17 în 2018 -2019. Este câștigătoarea Cupei Satelor – ediția 2023. Echipa din Berzovia are la ora actuală 45 de jucători legitimați la U13 și futsal fete. Are 15 fete legitimate.
5. VIOREL CONTESCU
Este investitor privat la CSO Anina. Are 44 de ani și de mic copil are microbul fotbalului. Echipa de suflet este CSM Reșița, al cărui suporter activ este la vârsta de 15 ani. Susține echipa orașului Anina logistic și financiar. Este și membru marcant al galeriei locale „Forza Minerul”.
6. IOSIF DRĂGAN
Are 39 de ani. Este jucător activ la Steaua 2018 Prigor, echipă privată pe care a creat-o în anul 2018 din dorința de a oferi tinerilor localnici posibilitatea să practice fotbalul. În prezent susține activitatea echipei de juniori U9 a copiilor din Prigor și Eftimie Murgu.
7. ADRIAN PRÂSCA
Are 38 de ani. Este investitor privat la echipa ACS Dalboșeț din anul 2022. A început cu echipa de seniori și a continuat imediat și cu formarea unui echipe de juniori U15. Dacă în primul an echipa din Dalboșeț a jucat partidele de acasă pe terenul Nera din Bozovici, datorită lui Adrian Prâsca, echipa Dalboșeț evoluează din ediția de campionat 2022-2023 pe terenul propriu, Luminatorul din Dalboșeț fiind susținut de autoritățile locale prin primarul Florin Curița. Adrian Prâsca este stabilit de 8 ani în Anglia și a participat cu echipa locală din Dalboșeț la reputatul turneu „Precison Pass”, organizat de Chelsea Londra în luna iunie 2023.
8. GIURECI SLOBODAN GHERA
Are 44 de ani și este în prezent deputatul în Parlamentul României din partea Minorităților Naționale – etnia croată. La nivel fotbalistic a evoluat pentru echipele bazinului croat, fie că s-au numit Prolaz Karasevo, Croația Clocotici sau CS Starigrad 1922 Karasevo. Cum prima iubire, adică fotbalul, nu se uită, Slobodan Ghera a avut un rol determinant în revenirea echipei CS Starigrad 1922 Karasevo în fotbalul județean în cursul anului 2023. Comuna Carașova a înființat și o grupă de juniori U11 susținută.
9. ILIE BIHOI
Are 46 de ani și este unul dintre promotorii reînvierii fotbalului din Lăpușnicu Mare alături de primăria comunei, prin echipa managerială condusă de dna Mihaela Drăgilă. Echipa din Lăpușnicu Mare a revenit în fotbalul județean în anul 2021 și a devenit finalistă a Cupei României în primul an de competiție. Datorită implicării lui Ilie Bihoi, Florin Bîta, a lui Ion Drăgoi, echipa Foresta Lăpușnicu Mare a avut evoluții apreciate la nivelul ligii a V-a.
10. MIRCEA CĂTĂLIN GOLU
Are 46 de ani și s-a implicat alături de tinerii din comună în susținerea echipei de fotbal a comunei ACS Ciclova Română. La nevoie ajută echipa și din teren, fiind legitimat ca jucător amator al echipei din 06 septembrie 2018.
11. SERGIU CRÎSNIC
Are 34 de ani și este implicat activ în fotbalul din comuna Glimboca, inclusiv Valea Bistrei. A revigorat fotbalul prin echipa FCS Bistra Glimboca încă de acum doi ani de zile. A atras jucători de valoare și a stabilit obiective ambițioase pentru echipa comunei. Este liderul echipei alături de antrenorul Marius Puiu și a încurajat tinerii localnici, în special juniorii, să facă sport. FCS Bistra Glimboca are înscrise două echipe de juniori U17 și U13 în competițiile AJFCS.
CEL MAI IMPLICAT PRIMAR ÎN SUSȚINEREA FOTBALULUI JUDEȚEAN LIGA 3: MARIAN VLASICI
Marian Vlasici, în calitatea de primar al comunei Lupac, a susținut fotbalul local încă din liga a V-a cu AS Voința Lupac și mai apoi în liga a IV-a și a III-a. În prezent, Voința Lupac este singura reprezentantă a județului Caraș-Severin în liga a III-a. Înainte de promovarea în Liga a III-a din anul 2021, Voința Lupac a dominat fotbalul cărășean, fiind eterna campioană județeană și câștigătoarea Cupei României – faza județeană.
IMPLICARE ÎN DEZVOLTAREA FOTBALULUI JUDEȚEAN – COMISIA TEHNICĂ AJF CARAȘ-SEVERIN: ROBERT NOSAL
Are 42 de ani și și-a dedicat viața fotbalului încă de pe vremea juniorilor. A jucat fotbal la Metalul Bocșa (1990-1995), CSȘ Caransebeș (1995 – 1998), Recolta Berzovia (promovare în liga IV-a anul 1999), Electrica Timișoara, Progresul Gătaia, Calor Timișoara, Minerul Moldova Nouă, Progresul Ezeriș. Ca antrenor a pregătit echipele Recolta Berzovia (liga a IV-a), Gloria Reșița Under 19 și seniori în liga a 3-a, CSM Reșița juniori U 13, CSM Reșița seniori (antrenor secund) și CSȘ Reșița. Este un fin cunoscător al fotbalului bănățean, drept pentru care a fost promovat antrenor al selecționatelor județene n. 2008, 2005 și 2012. Este președintele comisiei Tehnice a AJF Caraș-Severin – mentor coach licență A UEFA și este responsabilul de proiect pentru pregătirea antrenorilor licența C UEFA.
Cei mai buni jucători, antrenori, arbitri, oficiali
JUNIORI U17
CEL MAI BUN JUCĂTOR – ZONA ORAVIȚA: TĂTAR DENIS ALEXANDRU
Este junior născut pe 25 august 2007 și este un produs al fotbalului din Anina. A început fotbalul la vârsta de 7 ani. Primul antrenor a fost Ioan Badea de la ACS Viitorul 2014 Anina. A făcut obiectul selecționatelor județene AJF CS U 13. Ca urmare a evoluțiilor foarte bune a fost transferat la Ripensia Timișoara pentru perioada 2022 -2023. A revenit la echipa orașului Anina, la solicitarea antrenorului Ioan Badea. Este căpitanul echipei și a fost remarcat de către reprezentanții echipelor Mundo Reșița, CSC Voința Vrani și CS Oravița.
CEL MAI BUN ANTRENOR – ZONA ORAVIȚA U17 : IOAN BADEA
Antrenorul Ioan Badea este cel implicat în revitalizarea fotbalului din Anina, atât la nivel de juvenil, cât și de seniori. În anul 2014 a pus bazele clubului ACS Viitorul 2014 Anina și din acel moment fotbalul din Anina a avut un traseu ascendent un real continuator al tradiționalului Minerul Anina. A fost selecționer U17 a AJF Caraș-Severin în (2015- 2016) și U13 (2020 2021). A fost campion județean U 17 AJFCS (2015 -2016), vicecampion județean (2016-2017, 2017 -2018 și 2021-2022). Campion județean U17 AJF Caraș-Severin ediția 2022-2023. Este și antrenorul echipei de seniori CSO Anina, vicecampioană județeană 2021-2022.
CEL MAI BUN JUCĂTOR – ZONA CARANSEBEȘ: MUNTEANU MARIO DAVID
Este un junior pe perspectivă. S-a născut pe 25 iunie 2007 la Bocșa. A început fotbalul în 2021 la ACS Golden Kids cu profesorul Ion Petrișor. Este golgeterul echipei din Bocșa cu 18 goluri, un jucător creativ remarcat.
CEL MAI BUN ANTRENOR –ZONA CARANSEBEȘ: PETRU BONA
Este antrenorul echipei juniori U17 dar și al echipei de seniori ACS Magica Caransebeș, liderul de toamnă. La nivel de juniori U17 este considerat cel mai titrat antrenor, fiind veteranul tehnicienilor din seria Caransebeș.
Juniori U15
CEL MAI BUN MARCATOR: CASIAN CORDUNEANU
Este junior născut 15.07.2010 și este jucător legitimat la CSȘ Caransebeș. Anul 2023 a fost prolific pentru Casian, pentru că a făcut obiectul selecționatei județene U13 și a ajuns campion național la Turneul Final 2023-2023 disputat la Râmnicu Vâlcea. În prezent, Casian Corduneanu face parte din cel mai prolific atac al campionatului U15, cu cele 87 goluri marcate de CSȘ Caransebeș în 21 meciuri.
CEL MAI BUN JUCĂTOR: IOAN LUCA POPA
Este junior născut 6 ianuarie 2009. Este legitimat din 23 septembrie 2021 la CSM Reșița. Este un jucător cerebral, altruist în joc cu reale calități în conducerea mingii și demarcare. A progresat continuu în instruirea fotbalistică.
CEL MAI IMPLICAT ANTRENOR ÎN REVIGORAREA FOTBALULUI JUVENIL ÎN ORAȘUL BOCȘA: ION PETRIȘOR
S-a născut pe 30 aprilie 1954. Este în lumea fotbalului din 1974. Din anul 1980 s-a dedicat antrenoratului. În anul 1989 s-a refugiat în Germania, la Ulm și a pregătit echipe locale la nivel de amator. În anul 2021 a fost promotorul revigorării tradiției fotbalului juvenil la Bocșa, după o întrerupere de cinci ani a activității echipei locale Metalul. A revenit în fotbal cu echipa ACS Golden Kids Bocșa, în prezent locul doi în zona Caransebeș.
ADMINISTRAȚIA AJFCS – CEL MAI DEVOTAT VIDEOGRAF: DENISA TICAN
Este un om devotat fotbalului. Are 20 ani și este arbitru stagiar lot județean din anul 2023. S-a implicat activ și în proiectul TV Video, fiind unul dintre cei mai devotați, prompți și eficienți operatori TV ai proiectului. ,â
CEL MAI BUN ARBITRU LA NIVEL JUDEȚEAN AJF CARAȘ-SEVERIN: DORIN VOINA
Are 41 de ani. A jucat fotbal la CSM Reșița la juniori și tineret timp de 7 ani. A început arbitrajul în anul 2000 și a urcat ierarhic toate treptele, ajungând arbitru divizionar C în 2005 unde a arbitrat timp de 8 ani. În anul 2012 a promovat în lotul național Liga a II-a. În prezent este arbitru la nivel județean ajutând Comisia Județeană de Arbitri, unde deține funcția de vicepreședinte CJA. Este observator de arbitri lotul Liga 3 FRF.
ÎNTREAGA ACTIVITATE DESFĂȘURATĂ ÎN ARBITRAJ: ION DANIEL COCORA
S-a născut 3 mai 1975 la Bocșa. A început la 7 ani la Foresta Bocșa și Metalul Bocșa (divizia B și C). În anul 1986 a devenit vicecampion național la Campionatul Național al Școlilor Generale cu echipa Șc. Generală nr. 2 Bocșa, antrenor Ion Petrișor și Ioan Lepși. A mai jucat la Progresul Gătăia, Viitorul Vermeș. A început arbitrajul în 1993. Are o activitate de peste 30 de ani în slujba arbitrajului cărășean.
IMPLICARE ÎN DEZVOLTAREA ARBITRAJULUI: MARIAN MEȘINSCHI
Este un om de fotbal din Anina. A trecut prin toate etapele formării unui om de fotbal complet: fotbalist, arbitru, președinte de club și observator de arbitri. În prezent este responsabilul subcolegiului Anina. A atras un număr însemnat de arbitri din zonă către arbitraj.
ARBITRU DE PERSPECTIVĂ: ANDREI GLĂVAN
Este cel mai promițător arbitru de perspectivă. Are 17 ani este elev la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița. A început arbitrajul la 15 ani și jumătate și în prezent are categoria I. A dat dovadă de calități excepționale și are în prezent 50 de meciuri de seniori la nivelul Ligii a IV-a și V-a arbitrate cu succes.
CEL MAI BUN JUCĂTOR – LIGA 4: MEGHELEȘ ADRIAN
Este în prezent golgeterul Ligii a IV-a cu 29 de goluri. Joacă atacant la ACS Magica Caransebeș, liderul de toamnă al prezentei ediții de campionat. Chiar dacă a mai evoluat la Progresul Ezeriș, Adrian este un produs al fotbalului din municipiul Caransebeș, evoluând la Școala Sportivă, Viitorul Caransebeș și Magica Balta.
CEL MAI BUN ANTRENOR LIGA 4: BELOESCU GEORGE ZORAN TEODOR
Are 32 de ani. Este antrenorul jucător al echipei de seniori Nera Bozovici cu care a obținut rezultate deosebite la nivel de seniori și juniori. A câștigat Cupa României faza județeană în ediția 2021-2022, în prezent este vicecampioană de toamnă ediția 2022-2023. Cu echipa de juniori U17 a finalistă. A jucat finala pentru titlu de campion județean dublă manșă cu Viitorul Anina, scor 2-1 la Nera Bozovici și 1-3 la Anina.
2. FLAVIUS MIHAI COSTESCU
Are 38 de ani. A jucat fotbal de mic la Metalul Bocșa fiind fiul celebrului fotbalist cărășan Mihai Costescu. A mai jucat la Gloria Reșița, CSM Reșița, Muncitorul Reșița, Voința Lupac, Progresul Ezeriș. A jucat la toate echipele cărășene aflate în competiția FRF. Antrenează echipa CSC Voința Șoșdea din anul 2022 cu care a obținut promovarea din primul an de activitate. A crescut nivel valoric al fotbalului din Șoșdea, echipa crescând frumos și sigur și la nivelul ligii a IV-a.
CEL MAI BUN JUCĂTOR – LIGA 5: 1. BOGDAN GABRIEL GEAMĂN
Are 25 de ani. Joacă atacant și a avut o contribuție importantă la traseul ascendent al echipei Voința Vrani, În ediția trecută de campionat a fost golgeterul echipei, în prezent fiind în luptă strânsă cu coechipierul Marius Luciu. A marcat în momente decisive pentru Vrani și și-a mobilizat coechipierii în puținele momente dificile.
2. ALEXANDRU MARIAN PĂUȚU
Are 31 de ani. A început fotbalul la 10 ani la Minerul Oravița, CS Oravița. De 10 ani evoluează la AS Voința Răcășdia cu care a obținut 5, dintre trei consecutive. Este jucător de bază ăla Voința Răcășdia fiind și căpitanul echipei.
CEL MAI BUN ANTRENOR LIGA 5: BOGDAN RAD
Are 32 de ani. Este unul dintre promotorii promovării fotbalului din Vrani, considerată prima echipă sătească din România. Lider înnăscut, Bogdan Rad a creat și două echipe de juniori Under 17 și U13, la care sunt legitimați 52 de copii ai comunei. CSC Voința Vrani este campioana de toamnă 20232024.
CEL MAI BUN JUCĂTOR – FUTSAL: RĂZVAN CONSTANTIN CIUREA
Este un jucător consacrat în fotbalul în unsprezece. S-a născut pe 09.09.1985, la Reșița. A jucat la Gemina Reșița, Gloria Reșița, Progresul Ezeriș. Este în prezent jucător de futsal la ACS Progresul Ezeriș din 01.09.2023 cu care este lider de toamnă.
CEL MAI BUN ANTRENOR FUTSAL: ALIN NEGREA
Este născut pe 04 aprilie 1978 la Reșița. A jucat fotbal la echipele reșițene CSM Resita, Arsenal, CS Negrea Reșița. A făcut carieră în futsal la A mai evoluat la Blue Angels Brașov, iar în străinătate la Zenit Moscova și Pinar Basacheșir (Turcia) și Sas Zrenianin. Este sponsorul echipei CS Negrea Reșița din campionatul județean al Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin.
JCS-Ștefan Moraru