CARAŞ-SEVERIN – Decembrie, luna şedinţelor „de îndată“ la Consiliul Judeţean. Seria a fost deschisă joi, când fără obiecţii, consilierii au aprobat în zece minute două hotărâri vizând lucrări de modernizare a unor drumuri judeţene!
Primul proiect votat în unanimitate de către consilierii prezenţi a avut ca obiect aprobarea implementării etapei a II-a a „Modernizării DJ 608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiş – Borugi – Cornereva – Obiţa – Rusca (DN6)“. Cel de-al doilea, introdus ca urgenţă pe ordinea de zi, a vizat prelungirea duratei de implementare a „Modernizării DJ 581, intersecţia cu DJ 587 (Secăşeni) – intersecţie DN57 (Grădinari)“. „Vom mai avea câteva şedinţe extraordinare în această lună pentru aprobarea altor proiecte urgente, deoarece vrem ca licitaţiile să curgă în următoarea perioadă de timp în care nu se poate lucra, iar în martie-aprilie, să începem pe toate fronturile, cu mai multe lucrări importante.“, a declarat preşedintele CJ, Romeo Dunca.
E vorba despre podurile de la Slatina Timiş, Berzovia şi Dognecea, DJ 571 (Moldova Nouă – Ciuchici), DJ 684 (Limita jud. Timiş – Voislova), două proiecte pe PNRR – reabilitarea Muzeului Banatului Montan şi a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Christiana“ Bocşa, precum şi drumurile finanţate prin „Anghel Saligny“: DJ 573A Vrani – Nicolinţ, DJ 571C Ciclova Română – Potoc şi, posibil, DJ 683 Zăvoi – Măru.
Rezumând motivele pentru care în această lună, până de sărbători, va convoca mai multe şedinţe extraordinare, în funcţie de finalizarea documentaţiilor, preşedintele CJ, Romeo Dunca, a concluzionat: „Sunt proiecte importante pe care vrem să le ducem, încă în acest an, până la faza de licitaţie. Vom avea front de lucru, să nu poa’ să zică nimeni că am dormit şi n-am făcut. Deci, noi am sădit, am lucrat şi acum să venim cu produsele la piaţă!“, a conchis preşedintele CJ.
Pe de altă parte, mai urmează şi o rectificare bugetară, care va constitui obiectul unei alte hotărâri, nu obligatoriu şi al unei „şedinţe de îndată“. „Consiliul Judeţean a primit 1,6 milioane de lei, din care o parte vreau să o dăm Primăriei Lupac. Ei au reale probleme la plata finalizării staţiei de transformare care alimentează staţia de pompare a apei potabile. Iar cu această ocazie le cer scuze locuitorilor pentru disconfortul creat de faptul că acest deponeu există şi funcţionează în vârful dealului.“, a precizat Dunca, adăugând că o altă parte din bani va merge către Primăria Oraviţa „care a fost uitată, unde există o nevoie foarte mare şi, deşi nu e de culoarea politică – aşa cum s-a spus – trebuie să îi ajutăm şi pe ei“. În fine, ce mai rămâne va ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, pentru cheltuielile de iarnă: „Suma e modică, 300.000 de lei, să nu poată spune domnul Laza că nu îi dăm niciun ban!“
JCS-Walter Fleck