Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta după ce un dentist din tabăra PSD l-a propus pe trădătorul liberalilor din Consiliul Județean președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Reșița!

Noroc cu medicii din Consiliul de Administrație, care au dejucat planul pus la cale de PSD, nu în interesul pacientului, al cetățeanului văzut doar cu valoare de votant, ci din scopuri pur politice, doar pentru a-i arăta șefului județului că se poate. Ei, bine, de data asta nu s-a putut! Iar medicii au arătat că, indiferent cine i-a pus în CA, pot forma un zid mai greu de spart prin jocuri politice de un astfel de nivel.

Consilierul județean Viorel Lolea, cel care a reușit – în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Reșița – să pună punct epopeii interminabile a mandatului Stancovici, a fost și el unul dintre cei maziliți, în locul său, în CA al SJUR ajungând un reprezentant al PMP, în persoana Oanei Glăvan. Aceasta a lipsit însă de la ședința din 26 octombrie, din motive de sănătate, în locul său făcându-și apariția supleantul din tabăra pesedistă, dentistul orăvițean Valentin Zaharia, care a aruncat zarurile vizavi de Viorel Bașag.

Mai exact, când s-a pus în discuție desemnarea și votarea președintelui CA pentru un mandat de 6 luni, primul propus a fost, evident, actualul președinte, reputatul medic Paul Purea. Surprinzătoarea propunere a lui Viorel Bașag a venit, culmea, tot din partea unui cadru medical,  dentistul de la Oravița. Totuși, votul a fost unul covârșitor împotriva benzinarului, triumfând medicul Purea, susținut de dr. Florea Borțun (din partea Colegiului Medicilor) și de cele două reprezentante ale Direcției de Sănătate Publică.

Ulterior ședinței, Paul Purea ne-a declarat: „Domnul Bașag a fost propus să fie președinte al Consiliului de Administrație, în contextul în care, iertați-mă că zic așa, dar toată politica din județul nostru se face prin schimbări, pe opoziție camuflată, necamuflată. PSD, ați văzut, vrea să preia absolut tot! Probabil dl Bașag a primit instrucțiuni tot de la PSD, pentru ca «hai să-l schimbăm și pe Purea, ca să putem lovi mai tare pe președintele Dunca» și așa mai departe. Cu toate că noi suntem acolo, astăzi am fost spre exemplu cinci medici și dl Bașag. Deci era propus de către un domn pesedist, pe care de fapt eu îl cunosc, am avut o părere extrem de bună despre el, e prima dată când a ajuns la noi în Consiliul de Administrație ca supleant al dnei Oana Glăvan, care este într-o situație dificilă. Dumnezeu s-o ajute să treacă prin momentele acestea grele, să-și reia activitatea și să vină din nou la noi și în Consiliul Județean. S-a încercat! (…) Problema este că ei – câțiva membri din Consiliul de Administrație, aparținând PSD-ului și cei plecați din PNL – n-au înțeles până astăzi că noi suntem un nucleu care n-avem altceva de-a face decât ceea ce trebuie să facă o grupare de oameni care vor binele spitalului și ajutor în ceea ce privește activitatea managerului Laza. Dvs cunoașteți situația mult îmbunătățită de la Spitalul Județean. Avem un director, un manager care realmente știe ce are de făcut, singur a îmbunătățit extraordinar situația financiară. Este un om nu doar capabil, ci unul care știe cum să procedeze și ce trebuie să facă un manager de spital. Până acum, în tot spitalul, nu am întâlnit medici, șefi de secție și așa mai departe, care să nu se bucure de conducerea nouă, reprezentată de acest om.“

Acesta este motivul pentru care medicul Paul Purea crede că nu prea mai e mare lucru de făcut în CA, dar că s-a încercat înlăturarea sa fără să se țină cont de experiența și profesionalismul său, ci „probabil au vrut să lovească din nou în președintele Dunca și din cauza aceasta… hai să-l schimbăm și pe doctorul Purea. De restul nu-i mai interesează! Pentru că, ați văzut, ei au vrut să instituie la noi exact aceeași atmosferă din Consiliul Județean. Cam asta este, nu le-a reușit! Au încercat. Pentru mine ar fi fost o binefacere! Eu pierd bani, timp, nu mai era atâta nevoie de mine la ora actuală. Dar pe de altă parte eu încă sunt fidel profesiunii mele, adevărului și celui care m-a pus în funcția asta pentru a face bine spitalului. Și uite că prin activitatea noastră s-a ajuns și la găsirea unui manager care, așa cum v-am spus, este de toată lauda!“

Purea a încheiat că n-are nimic nici cu Bașag, nici cu alții numiți astfel, că e democrație, dar „nu cred că este potrivit ca un om nespecialist într-un asemenea spital, cu asemenea probleme, să conducă un consiliu de administrație“!

JCS-Antoniu Mocanu