CARAȘ-SEVERIN – În paralel cu „Școala altfel“, cei doi parteneri derulează activități în mediul școlar într-un proiect vizând stoparea manifestărilor violente și de bullying!
Săptămâna aceasta, zilnic, polițiști de la Biroul Siguranță Școlară desfășoară activități de informare, în cadrul Proiectului STOP BULLYING- ediția 2023, demarat în colaborare cu Artrom Steel Tubes, în rândul părinților elevilor și cadrelor didactice de la unitățile școlare din județ, în cadrul întâlnirilor fiind abordate teme de actualitate, probleme cu care se confruntă elevii, cum să prevină și să gestioneze cazurile de violență și situațiile de bullying. Până în prezent la activități au participat peste 500 de elevi, profesori și părinți, după cum informează Poliția județului.
În cadrul programului „Școala Altfel“, polițiștii cărășeni derulează activități educativ-preventive în unitățile de învățământ, având ca scop informarea elevilor și a profesorilor în vederea prevenirii și combaterii cazurilor de delicvență juvenilă, victimizare a minorilor și absenteism școlar. Sunt desfășurate activități atât în cadrul grupurilor de elevi, cât și în rândul cadrelor didactice și al părinților. Tema stabilită conform Planului Cadru, pentru a fi implementată în cadrul programului „Școala Altfel“ este „Prevenirea și reducerea faptelor cu violență, precum și a consumului de droguri, alcool și tutun“.
În acest context, echipe formate din polițiști de la Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Rutier, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Resurse Umane, polițiile municipale și orășenești au desfășurat activități în unități de învățământ din Reșița, Caransebeș și Oravița, atât cu elevi de la clasele primare și gimnaziale, cât și de la liceu. „Polițiștii au încercat să revină în fața elevilor cu informații interesante și interactive despre cum să evite sau să gestioneze conflictele, cum să circule în siguranță pe drumurile publice sau să nu folosească obiecte periculoase și să prevină consumul de substanțe dăunătoare pentru sănătatea lor. Tot în cadrul acestor întâlniri, polițiștii le-au prezentat tinerilor din ciclul liceal și câteva aspecte din activitatea polițiștilor, care este rolul fiecărei structuri și care sunt condițiile pe care un candidat trebuie să îndeplinească pentru a participa la concursul de admitere la instituțiile de învățământ ale MAI, pentru a-i încuraja pe aceștia să aleagă o carieră de polițist.“, se arată într-un comunicat remis redacției.
JCS-A.M.