Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Anul acesta, Sabin Păutza aniversează 80 de ani de viață, dintre care 60 de ani de muzică. Iar festivalul internațional care-i poartă numele, inițiat de Metarsis, a ajuns la ediția a zecea și va avea loc în perioada 25-29 octombrie!

Se anunță un eveniment complex care va cuprinde expoziţii, lansări de carte, concerte, recitaluri şi concursul de interpretare pianistică şi compoziţie purtând numele maestrului. Acestea sunt programate în locații diverse, precum liceul de arte reșițean, Centrul UBB, Biblioteca Germană „Alexander Tietz” (BGAT) sau Muzeul Banatului Montan (MBM).

Primul eveniment este programat miercuri, la ora 11, în Aula Magna a Centrului UBB, acolo unde maestrul se va întâlni cu elevi și dascăli cu care va dialoga despre cum se face muzică. Deschiderea oficială a festivalului are loc în aceeași zi la ora 18, la MBM, în cadrul evenimentului „Sabin Păutza și marea familie reșițeană”. Generic care reunește expoziția „Cheia este sub preșul de la ușă”, cu  lucrări ale artiștilor Iulian Vitalis Cojocariu, Bogdan Alexandrov și Ioana Cojocariu, lansarea cărții „Pielea tăcerii” a Georgetei Cojocaru și momentul muzical cu VillDia Cello.

Joi, de la ora 11, MBM găzduiește întâlnirea liceenilor creativi cu Ioana Cojocariu și Bogdan Alexandrov, având ca temă condiția artistului sau arta condiției. Festivalul continuă până duminică inclusiv.

JCS-I.I.