Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Clubul Sportiv Ciocan Cristina a participat recent la campul internațional Kasta, desfășurat în Serbia, acesta fiind mai mult un stagiu de pregătire, decât o competiție a tinerilor baschetbaliști! Clubul reșițean a făcut deplasarea în Serbia cu 16 copii!

„Nu a fost o competiție în adevăratul sens, ci mai mult un camp internațional de pregătire. Am participat în perioada 20-28 iulie la campul internațional Kasta, ediția 26, din Ivanjica, în Serbia. Clubul nostru s-a prezentat cu un număr de 16 copii, majoritatea avînd vârsta de 11 ani și mai mici. Meciuri între echipe nu au fost, campul constând doar în antrenamente bine organizate și plănuite de către antrenorii sârbi. Programul a fost unul foarte intens, micuții au desfășurat două antrenamente pe zi, 45 de minute la piscină, iar seara, după cină, au participat la competiții individuale, dar și colective. În prima zi au dat niște teste, iar în funcție de ce rezultate au avut, au fost împărțiți în grupe de vârstă, dar și grupe valorice. La camp au participat 165 de copii din Brașov, Drobeta-Turnu Severin, Arad, Pucioasa, diverse zone ale Serbiei și noi, cei de la clubul din Reșița. De asemenea, copiii noștri au primit și distincții individuale, dar și colective: aruncări libere – locul II Gherhardt Martin; aruncări semidistanță – locul II Gherhardt Martin; traseu și aruncări la coș de la semidistanță – locul I Gherhardt Adrian; ștafeta pe echipe – locul II a luat echipa din care a facut parte Geiszvinkler Norbert; competiția 3×3: din echipa de pe locul I au făcut parte: Guga Vlad, Mincan David si Chioncel Paul, iar în echipa de pe locul II au fost Luca Alex și Berinde Eduard. Menționez că fiecare echipă a avut 4 participanți. De asemenea, premiul pentru <<cel mai tânăr participant>> i-a revenit lui Chioncel Paul. Piticii noștri au fost extrem de bine organizați. Cum am menționat și mai sus, ei au fost împărțiți în grupe diferite, deci unii au avut antrenamente, iar alții masa în același timp. În fiecare seară, noi, antrenorii, primeam programul pentru următoarea zi și așa se organiza totul. Nu s-a întâmplat niciodată să întârzie la vreun eveniment cu grupa lor. Există și în România acest fel de campuri, dar eu am mai participat la Kasta cu generațiile anterioare și m-a încântat aportul de informații cu care pleacă micuții de acolo. Pentru cei mici urmează pauză în luna august, urmând să reluăm antrenamentele în septembrie. Pentru mine, începand de vineri, 5 august, voi participa cu echipa națională de fete născute în 2008-2009 la un alt camp, tot în Serbia, condus de marele antrenor Nenad Trunic.”, a spus antrenoarea Cristina Ciocan Acea.

Participanții de la CS Ciocan Cristina la Kasta au fost: Szleacsan Antonia, Funar Andreea, Chioncel Paul, Gherhardt Adrian, Ghiorghiță Mihai, Nicolici Deian, Luca Alexandru, Mincan David, Mihăilescu Marc, Urdei Victor, Guga Vlad, Geiszvinkler Norbert, Gherhardt Martin, Staicu David, Berinde Eduard și Anderca Toma.

JCS-Ștefan Moraru