Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În Caraş-Severin, înainte de contestaţii, 9,95 este cea mai mare medie obţinută la examenul de Evaluare Naţională. Cea mai mică notă este însă de 1,30!

Absolvenţii de gimnaziu au aşteptat azi, 28 iunie, cu nerăbdare şi cu mari emoţii, publicarea rezultatelor la Evaluarea Națională. Ca și în anii precedenți, rezultatele au fost publicate în format anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe internet, respectându-se regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

În judeţul Caraş-Severin, înainte de contestaţii, nu s-a obţinut nicio medie de 10. Cea mai mare medie este 9,95, a unui candidat care provine de la Liceul „Hercules“ din Băile Herculane, urmat de un elev de la Şcoala Gimnazială Nr.1 din Oţelu Roşu, care a obţinut nota 9,90. La mică diferenţă se află un candidat care provine de la Colegiul Naţional „Traian Doda“ din Caransebeş, având media 9,85. La polul opus, cea mai mică medie la acest examen este de 1,30 şi a fost obţinută de un absolvent de la Şcoala Gimnazială „Romul Ladea“ din Oraviţa.

După afișarea primelor rezultate, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații. După soluționarea acestora, rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

JCS-Nicoleta Moraru