Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consilierii locali reșițeni au fost convocați ca urmare a două plângeri penale făcute de Ionuț Popovici. Lucru dezvăluit de primarul Ioan Popa cu referire la „vizita” aleșilor locali la Timișoara din luna ianuarie!

Luni, 27 februarie, primăria a primit de la DNA concluziile anchetei desfășurate în urma celor două plângeri penale soluționate cu neurmărire penală. „Am nedreptățit DNA-ul în sensul că, atunci când am aflat că sunt chemați la Timișoara consilierii locali, mi s-a părut puțin deplasat necunoscând procedurile. Dar asta este, în România oricine poate face plângere penală și oamenii trebuie să dea curs și să ancheteze. Atunci am fost poate prea acid în declarații!”, a declarat azi Ioan Popa.

Despre cele două plângeri penale primarul afirmă că diverse persoane merg în instituțiile primăriei cu microfoane pornite, ceea ce i se pare de prost gust. „Mai cu seamă că, la momentul când s-au petrecut faptele reclamate, Ionuț Popovici era vicepreședintele Consiliului Județean. Demersurile pe care le-a făcut de a ne solicita un teren pentru soacra lui, unde aceasta să-și facă un chioșc, mie personal mi se par o presiune făcută atât asupra mea, cât și asupra colegilor mei din instituție. S-a ajuns ca hoțul să strige «hoții», cumva și să spună că a fost nedreptățit!”, a explicat Ioan Popa.

În opinia sa, e bine să faci o disjuncție între administrație și afaceri atunci când te apuci de oricare dintre cele două. „Dar fiecare face cum în ghidează inteligența!”, a încheiat primarul Reșiței.

JCS-Ionel Ivașcu