CARAȘ-SEVERIN – Societatea vrea utilaje moderne, echipamente de top pentru laborator și digitalizarea activității!
Proiectul de un miliard de lei semnat pe POIM 2 deschide o „portiță” și pentru societate de a-și îmbunătăți dotările. Astfel, ieri s-a demarat licitația pentru achiziționarea a 86 de utilaje în valoare de 7,5 milioane de euro. Conform directorului Gheorghe Filipescu, utilajele vor fi date UAT-urilor din județ, speranța sa fiind că asta se va întâmpla în decursul verii. „Din cauza deficitului de dotări, ne deplasăm cu utilaje în tot județul. Cheltuielile sunt foarte mari. Prin acest efort, fiecare UAT va avea cel puțin cinci utilaje care vor fi permanent în zonă. De pildă, pentru o echipă vor fi disponibile o camionetă cu șase locuri pentru a duce muncitorii, o ladă basculabilă, în spatele ei o platformă pe care vor fi încărcate utilajele necesare. Oamenii merg cu utilajele, efectuează lucrarea și acoperă la loc. Desigur dotările vor putea fi folosite și pentru solicitările cetățenilor.”, declara recent Filipescu. Reținem că, în prezent, societatea dispune de două aparate de sudură cu electrofuziune, urmând a fi aduse încă cinci. Vor mai fi achiziționate cinci motopompe autoamorsabile și, cel mai important, un georadar pentru rețele utilitare și altul pentru cartare.
Două milioane de lei vor fi investiți în echipamente moderne necesare laboratorului. Lucru care va conferi AquaCaraș posibilități excepționale de a îmbunătăți calitatea apei. Utilarea cu aceste echipamente este finanțată tot prin POIM 2, în cadrul proiectului de un miliard de lei. Societatea va investi și în partea de digitalizare, ceea ce va crește calitatea serviciilor de citire consum, facturare, informare. Adică se vor moderniza exact aspectele criticate cel mai mult de către consumatori, care cer facturi electronice și sunt deranjați când li se bate la ușă pentru a li se citi consumul. Concret, în perioada următoare, va fi semnat un proiect în valoare de două milioane de euro, finanțat din fonduri europene, prin care vor fi achiziționate contoare cu telecitire. Conform lui Filipescu, 6.200 vor fi achiziționate pentru Reșița, societatea urmărind mai întâi digitalizarea celor două municipii din Caraș-Severin. Demersul se vrea extins, prin forțe proprii, la întregul județ, Băile Herculane fiind una dintre priorități.
„Vrem să ne modernizăm din toate punctele de vedere pentru a ne îmbunătăți logistica necesară activității din toate orașele. Astfel încât să putem cunoaște consumul în orice moment.”, a încheiat șeful AquaCaraș. Filipescu a mai precizat că anul acesta vor fi date în folosință mai multe obiective, printre care uzinele de apă de la Caransebeș și Băile Herculane, stația de epurare de la Bocșa sau stația de tratare de la Moldova Nouă. Obiective pentru care societatea va avea nevoie de cel puțin 150 de oameni.
JCS-Ionel Ivașcu