Caraş-Severin, Romania

SPORT – Ajuns la 41 de ani, legendarul Roger Federer nu a mai jucat după ce a fost eliminat de la Wimbledon 2021, iar astăzi a anunțat că se va retrage după Laver Cup, competiție la care va face echipă cu Novak Djokovic, Rafael Nadal și Andy Murray!

„(…) Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului. (…) Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale. Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu în turnee de Grand Slam sau în circuitul ATP. Așadar, vreau să vă mulțumesc din suflet tuturor celor din întreaga lume care au ajutat la realizarea viselor unui tânăr copil de mingi elvețian. În cele din urmă, jocului de tenis: te iubesc și nu te voi părăsi niciodată “, a spus Roger Federer, pe Instagram.

Roger Federer a câștigat 103 titluri ATP, dintre care 8 la Wimbledon, și e pe locul 2 într-un clasament al tuturor timpurilor, după Jimmy Connors.