Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Un grup infracțional din 41 de persoane din cinci județe a fost vizat de acțiunea de azi a DIICOT. Grupul s-a constituit în august 2021 în județul Timiș și a acționat în vestul țării fiind specializat în traficul de migranți și în cel de droguri de risc și de mare risc!

Grupul racola migranţi din Orientul Mijlociu care trecuseră ilegal frontiera dinspre Serbia şi Bulgaria. Aceștia se adăposteau în judeţul Timiş, în special în Timişoara, aşteptând momentul prielnic pentru a trece ilegal în Ungaria, de unde intenționau să ajungă în Austria și Germania. Urmărind beneficii materiale importante, membrii grupului preluau și transportau migranți cu autoturismele proprii sau cu microbuze închiriate până la granița cu Ungaria, pe raza judeţului Arad, unde aceștia erau călăuziți pentru a trece fraudulos granița.

În 2022, unii dintre membrii grupului au deţinut şi vândut fără drept droguri de mare risc (cocaină pentru 100 euro pe gram şi amfetamină pentru 150-180 lei pe gram) și droguri de risc (canabis pentru 50 de lei pe gram) în judeţele Arad, Timiş și Caraş-Severin.

Procurorii DIICOT au efectuat azi 37 percheziții domiciliare în județele Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin. La sediul DIICOT Arad vor fi conduse 44 persoane despre care există suspiciunea implicării în activități infracționale.

Pe parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

JCS-Ionel Ivașcu