Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Un superb Renault Fregate, vechi de 67 de ani, s-a prezentat zilele trecute la RAR Caraş-Severin pentru verificări!

 Autoturismele care se prezintă la Registrul Auto Caraş-Severin pentru inspecţia tehnică periodică îi surprind în continuare pe angajaţii acestei instituţii. De această dată la modul plăcut, fiindcă este vorba despre un frumos exemplar fabricat în anul 1955, un Renault Fregate R110, de culoare verde turcoaz. „Bătrâna doamnă“ a trecut se pare cu brio testul timpului, proprietarul dorind să aibă toate avizele tehnice necesare, semn că mai este folosită.

La acea vreme, în anii 50, a fost considerată o maşină de lux, primele exemplare fiind fabricate de producătorul francez imediat după război, în 1951, ca mai apoi, în 1955 să apară modelele noi, restilizate. Se pare că anul 1955 a fost și anul în care Renault Fregate a totalizat cel mai mare număr de unități produse, mai precis 50.560. Producția lor s-a încheiat în 1960, simultan cu restul gamei Fregate.

Imagini cu acest vehicul au fost postate şi pe pagina oficială a Registrului Auto Român, spre admiraţia pasionaţilor de maşini de epocă: „Culoarea verde turcoaz nu putea trece neobservată, indiferent de modelul autovehiculului. Pentru colegii noștri de la RAR Caraș-Severin a fost una dintre puținele ocazii de a vedea o astfel de mașină: Renault Fregate R1100 (1955)“.

JCS-Nicoleta Moraru