Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Circa 3.000 de arbuşti proveniţi din pepiniera proprie a Primăriei Moldova Nouă vor înfrumuseţa în aceste zile oraşul de la malul Dunării! Asta chiar înainte de materializarea unui proiect mai amplu, cu finanțare europeană, intitulat „Reabilitare și modernizare spații verzi și zone pietonale în orașul Moldova Nouă“!

Mii de arbuști și câteva sute de arbori ornamentali sunt gata să transforme în aceste zile aspectul orașului de la Dunăre. Recent, angajaţii primăriei au înlocuit gardurile de beton, aflate în stare avansată de degradare, cu o perdea verde formată din arbori și arbuști ornamentali, fiind folosiţi peste 600 de tuia și mai bine de 3.000 de bucăți de hibiscus, obiectivul de mediu urmând să fie extins și în partea de sus a orașului, pe Boșneag, acolo unde vor fi plantați nu mai puțin de 120 de tuia.

„Obiectivul care vizează înfrumusețarea orașului are ca sursă de finanțare sume provenite de la bugetul local, angajații Gospodăriei Urbane fiind direct implicați în activitatea de plantare a arborilor și arbuștilor. De subliniat este faptul că cei peste 3.000 de arbuști de hibiscus provin din pepiniera proprie a administraţiei locale“, au precizat reprezentanţii primăriei.

Deoarece în zona cartierului Oraşul Nou din Moldova Nouă, acţiunea de plantare este pe final, administraţia locală atrage atenţia că distrugerea sau degradarea arborilor şi arbuştilor se sancționează cu amenzi destul de mari.

JCS-Nicoleta Moraru