CARANSEBEȘ – Primăria Caransebeș e la un pas de o nouă finanțare pentru spital. De data aceasta e vorba de peste 11,2 milioane de lei pentru sisteme de avertizare la incendiu și la depășirea nivelului de oxigen!
Primăria Caransebeș, în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, a primit o veste bună în ceea ce privește finanțarea proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, depus pe Programul Operațional Infrastructură Mare. Mai precis, instalațiile vechi de zeci de ani vor fi extinse și modernizate, pentru creșterea gradului de securitate la incendii, numeroase astfel de cazuri nefericite fiind înregistrate în ultima perioadă în spitalele publice din România.
„Este o veste bună, la spital proiectul cu fluidele medicale a trecut în etapa de precontractare, ceea ce înseamnă că am intrat în linie dreaptă pentru realizarea acestui proiect. Este un plus pentru spitalul din Caransebeș, în sensul că vom reabilita toată partea electrică pe toate etajele spitalului și vom avea acolo un punct trafo nou, se va investi în instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu și la concentrațiile anormale de oxigen. Eliminăm riscurile de incendiu, adică acele detectoare vor fi montate pe toate saloanele, astfel încât în cazul unei situații nefericite să fim informați imediat. Și pentru că într-un spital, oxigenul e atât de necesar pacienților, se vor monta o linie de dublă tratare a fluidelor medicale, compresor de aer comprimat, microstație de oxigen și sistem de detecție oxigen. În același timp, se vor aduce îmbunătățiri la instalațiile electrice de alimentare a rampelor de fluide medicale și la instalațiile electrice de distribuție funcționale”, a precizat administratorul public Florin Bogdea, managerul proiectului.
Valoarea totală a investiției care se va realiza la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC) este de 11.223.069,50 lei. Este al treilea proiect european pentru sănătatea caransebeșenilor din 2021, alte două fiind obținute pentru dotarea SMUC (aproape 40 de milioane de lei) și construirea unui spital modular (14,7 milioane lei).
JCS-R.M.