REŞIŢA – Direcţia de Asistenţă Socială a municipalităţii anunţă că familiile cu venituri mici pot beneficia de ajutoare de încălzire şi de suplimentul pentru energie!
Familiile şi persoanele singure din municipiul Reşiţa al căror venit net mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 1.386 de lei în cazul familiei, respectiv 2.053 de lei în cazul persoanelor singure, pot depune cereri şi declaraţii pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și petrolieri pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. De asemenea, familiile și persoanele singure ale căror venituri se încadrează în limitele amintite, pot beneficia lunar de suplimentul pentru energie, inclusiv în perioada sezonului rece.
Persoanele interesate vor ridica și vor depune aceste cereri la ghişeul Direcţiei de Asistenţă Socială (strada Piața Republicii nr. 44), în perioada 1-15 octombrie 2021. Solicitările se pot depune și ulterior, pe parcursul sezonului rece, până în data de 20 a lunii.
Cererile vor fi însoțite de următoarele acte:
– Factura de gaze naturale a titularului de contract individual pentru punctul de consum unde se cere ajutorul;
– Factura de energie electrică, tot pentru respectivul loc de consum;
– Copie acte de identitate pentru toţi membrii familiei: buletinul sau cartea de identitate pentru imobilul pentru care se solicită ajutorul, respectiv certificat de naştere pentru copiii sub 14 ani;
– Copie xerox după actul de proprietate, certificat moştenitor, contract de vânzare-cumpărare, contract de închiriere, de donaţie, cu clauză de abitaţie, de comodat, de întreţinere sau împuternicire notarială din partea proprietarului din care să rezulte acordul acestuia privind solicitarea ajutorului pentru încălzirea locuinței;
– Copie xerox după cartea de identitate sau talonul autoturismului (pentru posesorii de autoturisme);
– Adeverința de la Asociația de locatari/proprietari, în care se certifică nominal persoanele care locuiesc și sunt înscrise în cartea de imobil sau chitanța privind plata gunoiului menajer eliberată de SC Brantner SA, pentru situațiile unde nu există asociație de proprietari;
– Pentru minorii cu vârsta sub 14 ani care locuiesc doar cu un singur părinte sau împreună cu bunicii fără a exista o hotărâre judecătorească privind încredințarea minorilor, pentru aceștia se va prezenta declarație notarială a părintelui/părinților că minorii locuiesc la domiciliul bunicilor sau se află în grija celuilalt părinte, motivând situația existentă.
– Acte privind veniturile nete din luna anterioară depunerii cererii: adeverinţă de salariu cu venitul net, inclusiv valoarea bonurilor de masă; cupoane de pensii; cupoane indemnizaţii pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani; cupoane indemnizaţii lunare pentru persoanele cu handicap; alocaţii pentru minorii daţi în plasament familial sau încredinţaţi spre creştere şi educare acte doveditoare ale veniturilor provenite din închirieri, dobânzi, dividende, părţi sociale, rentă/subvenţie agricolă etc.
– Adeverinţă eliberată de către Serviciul Public Direcţia Impozite şi Taxe din care să rezulte bunurile mobile şi imobile impozabile deţinute de către familie sau persoanele singure, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale.
Titularul cererii poate fi un membru al familiei cu vârsta de peste 18 ani şi care face dovada că locuieşte la adresa pentru care solicită subvenţia cu gaze naturale.
JCS-A.M.