Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Azi, 13 septembrie, pentru 37.000 de elevi şi aproximativ 3.000 de cadre didactice din întreg judeţul Caraş-Severin, clopoţelul a sunat ca de fiecare dată la mijloc de septembrie!

Un nou an şcolar, un nou început. Un început cu emoţii, speranţe şi planuri de viitor, dar mai ales cu bucuria revederii colegilor, prietenilor şi profesorilor. Deschiderea anului şcolar 2021-2022 a avut loc luni, 13 septembrie, în toate şcolile din judeţul Caraş-Severin în prezenţa autorităţilor locale, a părinţilor şi a cadrelor didactice.

La festivitatea din curtea Centrului Universitar UBB din Reşiţa, unde elevii de la Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz vor face cursuri pentru o perioadă de timp, a fost prezent şi Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa, care a spus: „Dragi reșițeni, doresc să vă asigur că tinerii şi educaţia reprezintă o prioritate pentru mine şi pentru colegii mei din Primăria Reşiţa şi din consiliul local. Ne vom implica în permanență, fără rezerve, în susţinerea sectorului educaţional prin finanţarea acestuia de la bugetul local și prin continuarea accesării de fonduri europene pentru modernizarea și dotarea unităţilor de învăţământ. Convingerea mea este că dezvoltarea unui oraş este legată în principal de oameni, de educaţia, pregătirea, talentul şi puterea de care aceștia dau dovadă. Viitorul Reşiţei depinde, în mare măsură, de modul în care sunt educaţi tinerii din şcolile noastre, iar unul din obiectivele mele, pe parcursul ultimilor ani, a fost să modernizăm infrastructura de educație pentru a putea oferi cele mai bune condiții de învățare copiilor noștri. Acest deziderat nu poate fi atins de pe o zi pe alta și nici nu este atributul unei singure persoane. Este nevoie ca întreaga comunitate să sprijine acest demers, este nevoie de înţelegere, colaborare și, mai ales, să ieșim din <<zona de confort>>”.

Totodată, edilul a ţinut să mulţumească profesorilor pentru sprijinul oferit angajaţilor din primărie care gestionează proiectele de reabilitare a şcolilor, unele finalizate, iar altele aflate în curs de derulare, iar elevilor le-a urat un an şcolar cu rezultate cât mai bune la învăţătură.

JCS-Nicoleta Moraru