Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Luni, 6 septembrie, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”. Până la termenul limită au depus oferte cinci agenţi economici, dintre care patru reprezintă asocieri între diverse firme de renume!

Este vorba de:

Asocierea EGIS ROMANIA SA (lider de asociere) – SEARCH CORPORATION S.R.L.– ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – GEOSTUD S.R.L. – ECO GEODRUM S.R.L. – EGIS INTERNATIONAL SAS;

Asocierea SC IRIMAT CONS SRL (lider de asociere) – SC STUDIO CORONOA SRL CIVIL ENGINEERING – G&M ROAD BUILDING ENGINEERING SRL;

Asocierea – SC EXPLAN SRL (lider de asociere) – SC GEOLOGIC SITE SRL – DP CONSULT SA –SCA TEAHA&FUZESI;

Asocierea SC TPF INGINERIE SRL (lider de asociere) – TPF-CONSULTORES DE ENGENHARIA E ARQUITETURA SA – SC STEROGIS PROIECT SRL – SC SAIDEL PROIECT SRL – SC SIDEL ENGINEERING SRL – SC ERNST & YOUNG SRL;

Ofertant YUKSEL PROJE AS.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 107.465.138,85 – 127.001.527,73 lei fără TVA. Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului (din care 36 de luni – Studiul de Fezabilitate).

Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată, la 1 iunie, pe SICAP. Despre susţinerea acestui drum s-a vorbit mereu în Caraș-Severin și Banat, în sensul în care autostrada A6 s-a oprit în centura de la Lugoj de foarte mulți ani, iar de la Lugoj la Orșova se circulă în aceleași condiții binecunoscute.

Cel mai probabil drumul se va construi de la Lugoj, pe partea vestică a actualului drum european, iar înainte de Caransebeș va traversa zona colinară Zlagna, Valea Timișului, Vălișoara, Ilova spre Rusca Teregova, dar aceste detalii se vor definitiva în funcție de relief și detaliile tehnice ale constructorilor.

Pentru proiectare, aşa cum se arată în caietul de sarcini, termenul este de 3 ani și 7 luni, doar pentru întocmirea studiului de fezabilitate fiind nevoie de 3 ani. În cel mai fericit caz, fără contestații și alte probleme, licitația pentru execuția lucrărilor ar putea fi demarată în 2025!

JCS-N.C.