Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cel puțin asta anunță secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cărășeanul Andrei Ungur. Potrivit acestuia, cele două noi creșe moderne se vor construi la Reșița și la Caransebeș!

„Astăzi a fost emis ordinul ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, conform căruia în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă. Urmează să fie aprobate și alte cereri, astfel se vor putea construi creșe și în orașele mai mici și, unde se justifică, și în mediul rural. Astfel au fost aprobate primele 138 de creșe noi, moderne, la nivel național, în prima fază, fiind aprobată construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori”, a precizat Andrei Ungur.

Cele două administrații locale cărășene trebuie să se miște rapid, pentru că au doar 60 de zile la dispoziție pentru a depune documentația necesară aferentă demarării procedurii de construcție a creșelor. În cazul în care sunt interesate, Primăria Reșița și Primăria Caransebeș trebuie să depună o cerere completă în acest sens, documentul incluzând terenul disponibil pentru construcție și justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate din cele două municipii. Dacă lucrurile merg bine, la începutul anului viitor ar putea fi semnate primele contracte cu constructorii, mai spun cei de la MDLPA.

JCS-N.C.