Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – La Oraviţa, din dorinţa de a rezolva amiabil problemele în judeţ, preşedintele CJ, Romeo Dunca, s-a aflat şi în postura de mediator între consilierii locali şi directorul AquaCaraş!

Cu prilejul participării la şedinţa cu consilierii orăviţeni pe tema transferului sanatoriului de la Marila în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii, în vederea reabilitării acestuia, Romeo Dunca a încercat să rezolve şi principala problemă a orăviţenilor, şi anume devastarea oraşului cauzată de lucrările la reţeaua de apă şi canalizare. Problema a fost ridicată de către un consilier PSD, care a pus în discuţie acest subiect, argumentând că orăviţenii s-au săturat de când îndură dezordinea din oraş din cauza acestor lucrări.

Deşi nu a fost tema pentru care preşedintele Consiliului Judeţean a venit la Oraviţa, Dunca l-a sunat în plenul şedinţei pe managerul AquaCaraş pentru a media problema, Filipescu discutând cu consilierii cu telefonul șefului CJ pe speaker: „Presupun că e vorba de lucrarea de apă şi canal contractată cu firma Pfeiffer. Au fost unele inconveniente, în primul rând din cauza necolaborării între primărie, constructor şi beneficiar. În fiecare săptămână facem comandamente cu primăria, constructorul şi beneficiarul, astfel încât primăria să spună ce vrea să facă constructorul. Lucrarea trebuie s-o terminăm în acest an. Este o lucrare contractată din 2012, cu condiţiile care se cunosc. Primăria n-a plătit cofinanţarea, are vreo 6 miliarde de plătit. Deci, nu putem să-i dăm şi apă, să-i facem şi lucrările, şi remedierile, toate fără bani. Noi continuăm lucrul pe spinarea noastră. Sesizările consilierilor sunt binevenite, până la urmă totul se face pentru ei, nu pentru constructor“, a adăugat Gheorghe Filipescu, şeful AquaCaraş.

De comun acord cu consilierii a fost stabilită o întâlnire care va avea loc, cel mai probabil, marţi, 20 iulie, consilierul care a ridicat problema solicitându-i să vină şi cu banii de redevenţă. Primarului i s-a cerut socoteală, în schimb, pentru neplata cofinanţării lucrării: „Noi avem un credit făcut de fosta administraţie, care a făcut o investiţie destul de mare, plătim 20 de ani acel credit la bancă“, a răspuns Dumitru Costel Ursu. La remarca de ce să sufere cetăţenii, edilul a fost prompt: „Pentru că fosta administraţie nu s-a gândit să ceară şi o redevenţă, măcar cât era creditul în bancă“.

Concluzia lui Dunca a fost cât se poate de limpede, oraşul se sparge fiindcă se doreşte finalizarea lucrărilor până în luna noiembrie.

JCS-Alexandra Gorghiu