REŞIŢA – Eforturile municipalităţii de a „planta“ o pădure de servere pe Valea Ţerovei şi de a face un cluster pe cercetare şi dezvoltare pe Calea Caransebeşului nu au fost în van. Reşiţa a găzduit zilele trecute o delegaţie de posibili investitori interesaţi!
Municipalitatea reşiţeană promitea, la începutul noului ciclu de finanţare, numeric, jumătate din proiectele făcute în primul mandat, însă orientate spre inovare şi cercetare, spre dezvoltare de afaceri în domeniul digital, generatoare de locuri de muncă mai bine plătite.
„A fost o reală onoare pentru mine ca, timp de două zile, să fiu gazdă, alături de Romeo Dunca, pentru o delegație formată din antreprenori de top din industria IT, ne spune primarul Ioan Popa. Vorbim despre unii din cei mai mari jucători din piața de profil, precum doamna Maria Metz – CEO NTT DATA România, Voicu Oprean – CEO AROBS, Bogdan Surdea – Country Director SYKES România, Alina Negru – General Manager Emerson Cluj, dar și a unor colegi din administrația locală cu cele mai bune rezultate din România, reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca. Am prezentat invitaților din mediul de business planurile noastre de viitor, oportunitățile și facilitățile pe care le creionăm pentru a dezvolta zona de cercetare și inovare. Noile programe de finanțare din fonduri europene pot crea oportunități de investiții și dezvoltare de afaceri în domeniul digital, la Reșița“.
Primarul Reşiţei a ţinut să-şi arate recunoştinţa şi faţă de partenerii de la Cluj: „Îi mulțumesc domnului Călin Hințea, promotorul acestei întâlniri, decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la UBB Cluj, cel care a lucrat la realizarea strategiei de dezvoltare a Clujului. Îi mulțumesc pentru sprijinul acordat, dar mai ales pentru că ne este partener în creionarea propriei strategii de dezvoltare pentru Reșița. Cu astfel de prieteni și colaboratori am toată încrederea că putem duce Reșița și Banatul de Munte pe un drum al dezvoltării sustenabile“.
Şeful administrativului reşiţean vorbea, la început de ciclu de finanţare europeană, despre „20 de proiecte, dar de data asta sunt centrate mai mult spre inovare-cercetare. Şi sunt proiecte generatoare de afaceri, de business. Este de fapt ţinta mea ca în următorii patru ani să reuşim să atragem activităţi economice în oraş. Ca să vă dau un exemplu, la institutul de proiectări de pe Calea Caransebeşului vrem să facem un cluster, împreună cu Babeş-Bolyai de la Cluj şi o să atragem şi doi operatori economici de la Cluj. (…) Ăsta este genul de proiecte pe care vom marşa foarte mult astfel încât să reuşim să creăm locuri de muncă“.
JCS-A.M.