Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Având în vedere că, pentru anul 2021, în proiectul de buget, pentru județul Caraș-Severin este propusă suma de 119.767 mii lei pentru echilibrarea bugetelor locale, şeful PSD Caraş-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, a propus o serie de amendamente la Legea bugetului menite să sprijine diverse localităţi şi obiective din judeţ!

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean nu a uitat multe dintre nevoile judeţului şi a pledat pentru suplimentarea cu diverse sume de bani a unor investiţii din localităţile conduse de primari PSD.

Astfel, pentru îmbunătățirea traiului persoanelor din Gârbovăţ, prin acces facil la apă curentă în gospodării pentru satisfacerea nevoilor zilnice de apă, Hurduzeu a cerut Guvernului 750.000 de lei pentru ca Primăria Bănia să poată realiza acest obiectiv. Tot pentru această comună, şeful PSD a mai cerut 1,25 milioane de lei pentru realizarea canalizării menajere și stației de epurare pentru comuna Bănia și satul Gârbovăț.

De asemenea, printr-un amendament, deputatul cărăşean a cerut suplimentarea cu 125 mii lei pentru realizarea canalizării menajere la Brebu Nou.

Şeful PSD a avut în vedere şi comuna Caraşova, solicitând suplimentarea cu 300.000 de lei pentru amenajarea centrului civic al localităţii, iar pentru modernizarea a opt kilometri de străzi din Caraşova, Silviu Hurduzeu a solicitat 1,9 milioane de lei.

Pentru anul 2021, în proiectul de buget, pentru județul Caraș-Severin este propusă suma de 12,21 milioane de lei finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pentru anul 2021. „În acest sens, am propus suplimentarea cu 600.000 de lei pentru reabilitarea podului peste Valea Oravița/Liubcova, comuna Berzasca. Am mai făcut amendament pentru alocarea a 40.000 de lei pentru reabilitarea și modernizarea străzilor din Liubcova. Am propus, de asemenea, suplimentarea cu 500.000 de lei pentru reabilitarea și modernizarea drumului vicinal Cărbunari – Lacul Dracului. Am solicitat şi alocarea a câte 500.000 de lei pentru modernizarea străzilor și drumurilor comunale din Cornea şi Constantin Daicoviciu“, ne-a declarat preşedintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu.

Parlamentarul cărăşean a mai solicitat sume consistente de bani pentru realizarea a diverse obiective în comunele Ciudanoviţa, Copăcele, Cornereva, Dognecea, Prigor, Şopotu Nou, Sasca Montană, Sacu, pentru aceasta din urmă solicitând 2,5 milioane de lei pentru înființarea rețelei de gaze naturale.

JCS-Nina Curiţa

Anexăm lista completă a amendamentelor lui Silviu Hurduzeu.

HURDUZEU tabel amendamente