REȘIȚA – Unii ar putea confunda pictura digitală cu prelucrarea de fotografii. Sorina Damian însă ştie foarte bine ce înseamnă să pictezi digital întrucât, pentru ea, ecranul alb al tabletei devine şevaletul pe care aplică culoarea. E marea sa pasiune, căreia i se dedică atât cât îi permit timpul şi locul de muncă şi despre care vorbeşte pentru cititorii noştri!
Un tablou pictat rămâne într-o ramă în vreme ce o operă digitală poate deveni un tricou, un banner, un tapet, un afiş. O spune Sorina şi nu ne putem îndoi de cuvintele unei absolvente a secţiei de arte plastice a Liceului „Sabin Păutza”. Sub îndrumarea profesorilor Adrian Garoiu şi Vasile Mandici, la orele de atelier, Sorina picta pe teme diferite din curente artistice diverse. Aşa a încercat diverse tehnici acumulând un bagaj solid de cunoştinţe.
„După absolvire, am încercat mai multe direcţii axându-mă pe ce am învăţat în liceu. Cum rezultatele au fost sub aşteptări, m-am îndreptat spre partea digitală întrucât poţi face tot ceea ce faci cu pensula şi pânza şi mai mult de-atât. Poţi face logo-uri, afişe, caricaturi, ilustraţii care ulterior pot deveni produse finite”, aflăm de la Sorina.
Pictura propriu-zisă rămâne marea sa pasiune întrucât aşa a început totul. Pictează oameni, peisaje, artă abstractă deopotrivă pe pânză dar mai mult pe ecran. Prietenii au fost atât de încântaţi de felul cum i-a pictat încât au recomandat-o şi altora care, la rândul lor, s-au bucurat la fel de mult.
„Cea mai mare bucurie sunt zâmbetele celorlalţi care, în felul acesta, îşi vor aminti de mine. Îi invit să mă caute pe toţi cei interesaţi să păstreze o amintire frumoasă”, încheie Sorina mulţumind tuturor celor care au încurajat-o să meargă înainte. Iubeşte pictura, desenul digital, poezia. Pe viitor, vrea să le împletească într-o manieră prin care să obţină un nou concept despre artă, cu care să dăruiască cât mai multe zâmbete şi amintiri frumoase. Pentru că „o bucurie împărtăşită e o bucurie dublă”, după cum spune un proverb german pe care Sorina îl trăieşte cu fiecare trăsătură de culoare pe… ecran.
JCS-Ionel Ivașcu