Caraş-Severin, Romania

ANINA – Voluntarii asociaţiei din Germania, care se ocupă de padocul de la Anina, au început o nouă campanie caritabilă de Crăciun pentru copiii din fostul oraş minier!

Nici n-au terminat bine campania de sterilizări, că voluntarii au început să strângă deja daruri de Crăciun. În acest an, peste tot s-a furat startul de Crăciun, în special la ofertele care abundă în online, încă din luna octombrie, concurenţa fiind acerbă, dacă ţinem cont că pandemia nu mai scoate aşa uşor banii din buzunarele oamenilor, prioritate având alimentele şi produsele de igienă.

Chiar şi în aceste condiţii, voluntarii de la Standpunkt e.V. speră să găsească în sufletele caritabile acel dram de empatie care să-i determine să se gândească la cei nevoiaşi, dar în special la copii. La acei copii cărora părinţii nu-şi permit să le ofere altceva în dar decât speranţa că într-o zi le va fi mai bine. De curând, pe pagina de Facebook a asociaţiei a fost lansată campania de strângere de fonduri şi daruri „Îngeraşul de Crăciun“ pentru copiii Aninei: „Mai ales în aceste momente dificile (n.r. de pandemie) este enorm de important pentru noi să facem acești copii fericiți! Să le aducem o mică bucurie de Crăciun!“.

Cei interesaţi să facă o faptă bună de Crăciun, chiar din Caraş-Severin, nu doar din Germania, unde îşi are sediul asociaţia, sunt rugaţi să comenteze iniţiativa, iar prin mesaj privat sunt specificate numele şi vârsta copilului care va primi darul. Menţiunea este importantă pentru pachetele care se fac, astfel încât să fie jucării şi lucruri specifice vârstei. Cei care vor să dăruiască sunt rugaţi să se gândească şi la dulciuri, obiecte de igienă, haine, încălţăminte, care să fie curate şi în stare bună.

Voluntarii au mai dăruit copiilor Aninei asemenea pachete de Crăciun, s-au ocupat şi de cei în vârstă, singuri, bolnavi sau de familii cu mulţi copii, în primăvară oferindu-le pachete cu alimente şi mâncare caldă. Nimeni nu este uitat, nici protejaţii necuvântători de la padoc, nici semenii cu dificultăţi materiale şi sociale.

JCS-Alexandra Gorghiu