Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Antrenorul Octavian Măzăran este mulțumit de numeroasele medalii obținute de mărșăluitorii de la CSM și CSU Reșița, atât la seniori, cât și la tineret!

 „Şi de data aceasta, sportivii care au reprezentat cluburile Municipal şi Universitatea Reşiţa au obţinut medalii frumoase pentru oraşul nostru. Am reuşit să ne păstrăm titlul naţional la individual seniori, prin Marius Cocioran, care a reuşit în acelaşi timp un record naţional în această probă. La categoria tineret, titlul a fost câştigat de asemenea de un sportiv de la CSM-CSU Reşiţa, Remus Rădoi, şi el cu un nou record naţional. Pe locul doi la seniori a venit Narcis Mihăilă, cu un timp destul de bun dar, din păcate, cu mici probleme medicale. Până la urmă a dus totuşi cursa până la capăt şi a obţinut titlul de vicecampion al ţării. Echipa de seniori băieţi, formată din Marius Cocioran, Narcis Mihăilă şi Atila Balogh, a reuşit să se claseze pe locul I. Echipa a doua a clubului Universitatea Reşiţa, cea de tineret, a cucerit titlul la această categorie de vârstă şi medalia de argint la seniori. Din echipa de tineret au făcut parte: Remus Rădoi, campionul de la tineret individual, Ionuţ Pleşu, vicecampionul de la tineret, şi Samuel Poliţă, cel care a obţinut locul trei la tineret individual. Practic, întreg podiumul de la individual tineret a fost ocupat de reprezentanţii CSU Reşiţa, care s-au evidenţiat, cum spuneam, şi ca echipă. Fetele au reuşit să se claseze pe locul doi la senioare, prin echipa formată din Mihaela Puşcaşu, Lăcrămioara Căruceriu şi Loredana Cocoş. În acelaşi timp, am luat medalii la individual, prin sportivele care sunt în dublă legitimare cu CS Unirea Alba Iulia. Mă refer aici la Mihaela Acatrinei şi Ana Rodean, care au reuşit să ocupe locul doi, respectiv trei, la senioare. În ansamblu, suntem mulţumiţi de aceste rezultate, ele ne dau speranţe în perspectiva următorului sezon, în care sperăm că se vor desfăşura şi Jocurile Olimpice. Sperăm că Reşiţa va avea unul sau doi reprezentanţi la marea competiţie”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

„Pot să spun că sunt foarte fericit. Ca sportiv, am reuşit să obţin din nou titlul de campion naţional, dar şi un record naţional într-o probă mai nouă. Dar mai fericit m-a făcut unul dintre sportivii mei, Remus Rădoi, care a obţinut şi el titlul de campion naţional şi un nou record naţional la categoria tineret. A făcut o cursă foarte bună, sunt foarte mulţumit de el. Mă bucur de asemenea pentru celălalt sportiv al meu, Samuel Poliţă, care a obţinut locul trei la tineret. Campionatul Naţional de la Buziaş a fost foarte frumos din toate punctele de vedere. Organizarea a fost la înălţime, având în vedere că a fost şi din scurt totul, adică în ultimul moment s-a decis ca evenimentul să se ţină la Buziaş. În ceea ce priveşte vremea, putem spune că că a ţinut cu noi. A fost înnorat, a mai şi plouat puţin, dar nu a fost foarte frig. Timpul pe care l-am scos este de 2 ore, 40 de minute şi 48 de secunde, care înseamnă un tempo de 4 minute 35 de secunde pe km. Cu acest tempo pe distanţa de 50 km, se poate realiza baremul pentru Jocurile Olimpice. Pot spune că am mers pe tempo-ul de barem. Sigur că mai este puţin de muncă, 35 de km nu sunt 50 de km, dar sunt optimist”, a declarat Marius Cocioran.

Remus Rădoi: „Pot spune că sunt mulţumit de rezultatul obţinut. A fost o cursă destul de grea, dar până la final a fost OK pentru mine. Ţin să-i mulţumesc antrenorului meu Marius Cocioran pentru tot sprijinul acordat în această pregătire. A fost lângă mine când am avut nevoie şi pot să zic că fără ajutorul lui nu aş fi reuşit să duc cursa la bun sfârşit cu acest timp. Speram să realizez un record, dar cursa este imprevizilbilă, pe 35 de km se pot întâmpla multe. Îmi doream, bineînţeles, dar nu aveam de unde să ştiu dacă îl pot realiza sau nu”.

JCS-Ștefan Moraru