Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Este vorba de o firmă din Arad care produce subansamble auto, ce va deschide un punct de lucru într-un spaţiu pus la dispoziţie de Primăria Bozovici!

Primarul comunei, Adrian Sergiu Stoicu, n-a vrut să-şi aroge meritul înainte de alegeri, pentru a nu da naştere comentariilor care, cu siguranţă, ar fi făcut trimitere la voturi. Realitatea este, însă, că el a fost contactat chiar înainte de alegeri, de către reprezentanţii firmei arădene, care ştiind că în zonă există potenţial productiv, s-au gândit să deschidă şi aici un punct de lucru.

Practic, muncitorii vor îmbrăca volane auto în materiale din piele. Fabrica se va deschide în etape: „Firma respectivă, care face volane în piele, a precizat primarul, are vreo şapte puncte de lucru deschise în ţară. Şi la Gătaia e un punct de lucru. La Bozovici se va asambla pielea pe volan. În prima fază s-au recrutat deja 15 persoane, care vor merge la specializare la Gătaia. Discuţiile le-am avut înainte de alegeri, dar am amânat ca să nu se interpreteze. M-au rugat să le pun la dispoziţie un spaţiu şi să anunţ cumva, să intermediez recrutarea de personal, aşa că le-am pus la dispoziţie o sală de şedinţe pentru recrutare. Din 60, 70 câţi s-au prezentat, au fost recrutaţi 15. În etapa următoare, aceştia vor merge la curs pentru 30 de zile. Angajările se vor face pe etape, în orice caz vor să ajungă până la 100 de locuri de muncă“.

Fabrica va fi amplasată într-un spaţiu la ieşirea din Bozovici, într-o hală, transportul fiind asigurat, după cum, cei care vor lucra aici, vor avea salariul de încadrare de 2.230 lei, cu posibilitatea rotunjirii până la 3.000 de lei, în funcţie de producţia realizată. În plus, vor beneficia de bonuri de masă, asigurare medicală gratuită, prime de Paşti şi de Crăciun, şcolarizare gratuită şi program de lucru într-un singur schimb şi flexibil.

JCS-Alexandra Gorghiu