Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Proiectul este finanţat prin programul Regio-POR 2014 – 2020 şi cuprinde şi reabilitarea străzilor şi căilor de acces din zona adiacentă şcolii!

Zilele trecute, ADR Vest a semnat contractul de finanţare pentru acest proiect, investiţia vizând „Îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii orașului Moldova Nouă din zona adiacentă Școlii Gimnaziale Sofia Arcan”. Fosta Şcoală Gimnazială Nr.3 va fi reabilitată, modernizată şi dotată, în plus va avea şi un bazin de înot, iar străzile şi aleea de acces din zona adiacentă unităţii şcolare vor fi refăcute.

Valoarea totală a investiţiei este de 14.438.914 lei, din care 14.092.296 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Lucrările vor fi executate pe o suprafaţă de 1.890 mp şi constă în: termoizolarea pereților exteriori și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă cu ramă din PVC, înlocuirea șarpantei și a tablei actuale cu o învelitoare de țiglă, refacerea instalațiilor de încălzire, electrice și sanitare, montarea de panouri solare, reparații interioare și exterioare, dotarea cu mobilier și echipamente specifice.

În ceea ce priveşte bazinul de înot, acesta va fi construit pe o suprafaţă de 749 mp. De asemenea, vor fi refăcute și modernizate străzile Traian Vuia, Mihai Viteazu și aleea de acces către piață în zona adiacentă școlii, cu toate componentele lor, respecțiv drumuri, trotuare, spații verzi, parcări, vor fi amenajate noi alei carosabile, trotuare și locuri de parcare. Durata de implementare a proiectului este de 27 de luni.

JCS-A.G.