Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta deși constructorul încearcă să mai obțină de la municipalitate o prelungire a termenului până la care să gate fațada! Primarul Caransebeșului a declarat însă că nu mai poate fi vorba de așa ceva, iar în cazul în care lucrarea nu este finalizată până la jumătatea acestei luni, se va trece la penalizarea constructorului timișorean!

„Se vede culoare, dar sunt încă imperfecțiuni, constructorul tot încearcă să prelungească termenul. Ultima dată am refuzat să mai facem o prelungire, astfel că pe la mijlocul lunii august ar trebui să finalizeze, dacă nu o să înceapă penalitățile. Nu mai suntem de acord cu tărăgănarea, nu mai suntem de acord cu tot felul de pretexte, de motive, pe care le invocă dirigintele de șantier, constructorul și toți cei care mișună în jurul acestei afaceri. Cred eu că mai trebuie să dovedim și noi fermitate, pentru că până la urmă noi am fost cu banii la zi, deci plățile au fost achitate integral și chiar cred că avem și un avans în momentul de față, așa că nu mi se par justificate toate aceste cereri de amânare. Ei pot să invoce orice motiv, pandemia s-a dovedit că nu este neapărat un adversar al construcțiilor, din contră, chiar e un partener. Faptul că s-au sistat cursurile, bun, poți să invoci vremea că au fost câteva zile ploioase, dar se poate lucra și pe ploaie, de asta sunt constructori, nu înseamnă că lucrează doar la anumite temperaturi și doar în zilele cu soare”, a avertizat primarul Felix Borcean.

Dacă fațada de pe partea străzii C.D. Loga este finalizată aproape în totalitate, la cea de pe strada Ardealului încă este de lucru. Luni, câțiva muncitori erau pe șantier și montau de zor o bună parte din schelă. Rămâne de văzut dacă vor reuși să finalizeze lucrările în termenul impus de municipalitate, pentru ca „Pedagogicul” să se prezinte caransebeșenilor cu o nouă imagine.

JCS- Nina Curiţa