Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Recepţia a avut loc vineri, într-un cadru festiv, cu pâine şi sare pentru oficialităţile care participat!

Aşa cum au remarcat şi turiştii aflaţi temporar în staţiune, unele mirosuri neplăcute nu erau date de apele sulfuroase, ci de problemele cauzate de fosta staţie de epurare, care nu mai funcţiona la parametri optimi. Noua staţie este automatizată, angajaţii urmând să lucreze în condiţii de maximă siguranţă. Investiţia este plasată pe o suprafaţă 4.800 metri pătraţi – domeniu public al oraşului Băile Herculane.

„Potrivit autorizaţiei emise în 2014, valoarea investiţiei a fost de aproximativ opt milioane de lei, a subliniat primarul Cristian Miclău. Important este că s-a finalizat şi la momentul de faţă avem una dintre cele mai performante staţii de epurare din judeţ. Fiind investiţie pe fonduri europene, care respectă toate normele în ceea ce priveşte igiena şi sănătatea, angajaţii staţiei îşi vor desfăşura activitatea în condiţiile cele mai bune. Urmează uzina, dar asta spre sfârşitul anului, poate în toamnă. Importantă este acum staţia, fiindcă e un întreg proces tehnologic: intră apa murdară şi după câteva tratamente care se fac apa iese curată, asta contează, atât pentru locuitori, pentru turişti, dar şi pentru investitorii din oraş care beneficiază de reţele de apă şi canalizare la standarde europene“.

Noua staţie de epurare va funcţiona cu respectarea măsurilor de mediu, în plus, a creat noi locuri de muncă.

Prezent la Băile Herculane, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, a precizat: „Finalizarea unei investiții de 8,1 milioane lei, o nouă Stație de Epurare Ape Uzate, marcată astăzi, 26 iunie 2020, aduce doar beneficii locuitorilor și turiștilor stațiunii Băile Herculane. Este o stație de tratare a apelor uzate care respectă toate condițiile de mediu și care utilizează o tehnologie modernă, o investiție care va aduce un plus de valoare calității vieții locuitorilor oraşului de pe malul Cernei. Obiectivul inaugurat astăzi este parte a unui contract de 24,3 milioane lei, care include și stațiile de epurare apă uzată din orașele Moldova Nouă și Oțelu Roșu, derulat cu fonduri europene de către operatorul județean de apă şi canalizare SC AquaCaras SA“.

JCS-Alexandra Gorghiu